Directions
Kersen Cheesecake Mousse
Kerstmis lijkt nog ver weg, maar het is nooit te vroeg om na te denken over heerlijke recepten voor het kerstdiner. Dit recept voor kersen cheesecake mousse is een favoriet van mij sinds 2015, toen ik voor het eerst verantwoordelijk was voor het kerstmenu.
In onze familie is het kerstdiner altijd een hoogtepunt. Mijn vader staat bekend om zijn uitgebreide 4-5 gangen diner, met als pièce de résistance de kerstkalkoen. In 2015 nam ik de uitdaging aan, vorig jaar was mijn broertje aan de beurt en dit jaar mag ik weer de keuken in. Na bijna 10 jaar voelt het als een eer. Hoewel ik nog geen idee heb wat het hoofdgerecht zal zijn, is deze eenvoudige en snelle kersen cheesecake mousse zeker een optie voor het nagerecht.
De bereiding van de cheesecake mousse neemt slechts 15 minuten in beslag, waarna het nog minimaal een half uur in de koelkast moet opstijven. Ideaal om van tevoren klaar te maken, zodat je er tijdens het diner geen omkijken meer naar hebt. Dit recept, oorspronkelijk voor 6 personen, kun je gemakkelijk aanpassen voor 8 personen door kleinere glazen te gebruiken.
De kersen cheesecake mousse bestaat uit drie lagen: een bodem van Bastognekoek, een mousse van mascarpone en gecondenseerde melk, en tot slot een laag kersentaartvulling. Ik heb ervoor gekozen om elke laag één keer te doen, maar je kunt ook meerdere lagen maken. Een toefje slagroom erop maakt het geheel natuurlijk helemaal af.
Hoewel we nu nog genieten van de zomer, is het slim om dit recept alvast op te slaan als een heerlijke nagerechtoptie voor je volgende diner met gasten!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2015)
Steps
1
Done
|
Smelt de boter in de magnetron of in een pan. | Verkruimel de Bastogne koeken fijn en meng in een kom met de gesmolten boter en de suiker. | |
2
Done
|
In een kom meng de mascarpone met de gecondenseerde melk en het citroensap. Roer goed door elkaar. |
3
Done
|
Neem een glas. | Vul de glazen als eerste met een laag Bastogne kruimels. | Gevolgd door een laag mascarpone mousse. | Maak de glazen af met een laag kersen taartvulling. | Zet de glazen minimaal 30 minuten in de koelkast voor je ze serveert! |