Directions
Mexicaanse Lasagne
Lasagne is een Italiaans ovengerecht dat bestaat uit laagjes. Maar wie heeft ooit gezegd dat lasagne alleen op z’n Italiaans kan? Ja, daar zal vast wel iemand zijn geweest. Italiaanse lasagne bestaat uit lasagnevellen (ik heb de spelling opgezocht). Mijn Mexicaanse lasagne bestaat echter uit tortilla’s en ik vind het heerlijk.
Ik noem dit gerecht een Mexicaanse Lasagne omdat, net als het Italiaanse gerecht, het bestaat uit laagjes die worden gevormd door de tortilla’s. De lagen bestaan uit tortilla’s (of wraps), salsa, een gehaktmengsel en kaassaus. Vooral die laatste is heel belangrijk, net als een bechamelsaus in een goede lasagne. Om een echt lekkere kaassaus op z’n Tex-Mex te maken, adviseer ik een goede cheddar te gebruiken. Als je deze niet kunt vinden of er niet het budget voor hebt, gebruik dan gewoon geraspte kaas naar keuze. Werkt net zo goed, alleen met een andere smaakbeleving.
Serveer bij de lasagne salsa, zure room (of crème fraîche) en guacamole, en natuurlijk wat tortillachips om het af te maken. Maak er een perfecte Mexicaanse avond van met deze makkelijke maaltijd.
Vegetarisch
Het originele recept maakte ik met rundergehakt. Wil je het gerecht echter vegetarisch eten, dan kun je dit heel goed vervangen met plantaardige gehakt! Zelf gebruik ik altijd de Vegan Rulstukjes van de Lidl.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2019)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met olie. | Pel en snipper de ui en knoflook. | |
2
Done
|
GehaktmengselVerwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Fruit de knoflook en de ui 3 minuten. | Voeg het gehakt toe en rul deze tot bruin en gaar 4 minuten. | Voeg de Mexicaanse kruidenmix met 50 ml water toe en roer alles goed door. | Haal de pan van het fornuis. |
3
Done
|
KaassausIn een sauspan smelt de boter. | Voeg de slagroom toe en breng langzaam al roerend aan de kook. | Voeg 150 gram van de kaas toe en roer deze erdoorheen. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten. | Haal de pan van het fornuis. |
4
Done
|
LasagneNeem de ovenschaal en maak de lasagne volgens de volgende stappen: Herhaal dit nog eens, waarbij je het gehaktmengsel en de salsa op maakt en uiteindelijk nog wel 1/3 van de kaassaus overhoudt. Leg een laatste laag tortilla's op de kaassaus. | Doe de overige kaassaus over de tortilla's met de rest van de geraspte kaas. | |
5
Done
|
Zet de Mexicaanse Lasagne in de oven voor 20 minuten. Tot de kaas in ieder geval goed is gesmolten. | Serveer met extra salsa, zure room en guacamole. |