Directions
Baby Blauwe Trifle
Een trifle is een nagerecht bestaand uit meerdere laagjes. Er zijn tal van manieren om dit te maken, en als kind maakte mijn moeder dit altijd met pudding, vla, slagroom en sprinkles. Wij noemden het dessert: ‘TROEP’. Waarom troep? Als je alles door elkaar roert, wordt dit dessert één grote troep, en dat vinden kinderen natuurlijk ontzettend leuk. Voor de babyshower van een vriendin besloot ik dit leuke dessert te maken, maar dan in de vorm van een baby blauwe trifle.
Ik gebruikte blauwe gelatine pudding (Jelly) en volgde dit op met een laag vanille vla, verse slagroom en natuurlijk blauwe spikkels. Het ziet er onwijs leuk uit in een glas, en je kunt het zo groot maken zoals ik deed, of juist in kleine shotglaasjes serveren. Het dessert is makkelijk en snel te maken, waarbij alleen de pudding even moet staan om hard te worden.
Benieuwd naar wat ik nog meer maakte voor de babyshower? Bekijk het hieronder:
Steps
1
Done
|
Maak de Jelly pudding volgens de verpakking. | Schenk de gelatine in de glazen. | Zet de glazen in de koelkast tot de Jelly niet meer vloeibaar is. |
2
Done
|
Klop de slagroom op met de suiker. | |
3
Done
|
Neem een glas met Jelly erin. | Doe hier een goede laag vanille vla op.| Doe er een dun laagje slagroom op. | Maak af met sprinkles. | Bewaar in koelkast of serveer direct. |