Directions
Hoisin Bloemkool met Kokos Noedels
Bloemkool is een groente die vaak als plantaardig alternatief wordt gebruikt, vooral in Aziatische gerechten. Zelf gebruik ik het regelmatig als vervanging voor bijvoorbeeld kip. Een paar weken geleden probeerde ik tandoori-bloemkool te maken, maar door een misverstand met de ingrediënten eindigden we met diepvriespizza’s. Ik gaf echter niet op en besloot Hoisin Bloemkool te maken met kokosnoedels. En dat was een schot in de roos.
De combinatie van de hoisin saus over de bloemkool was een groot succes, en zelfs nadat de noedels op waren (we hadden iets te weinig gemaakt), werd de rest van de bloemkool nog steeds opgepeuzeld. Ook het idee van kokosnoedels was een hit. Aangezien ik dol ben op kokosrijst, werkte dit recept met de dunne mie-noedels ook perfect. De combinatie van knapperige bloemkool in hoisin saus en romige kokosnoedels was gewoonweg verrukkelijk. En gelukkig waren mijn kinderen het daar helemaal mee eens. Dit recept gaan we zeker vaker maken.
FAQs:
- Hoe pas ik dit aan voor moeilijke eters?
Hou wat van de bloemkool apart en rooster deze in de oven zonder saus. Vet de bloemkool in met wat olie en zout om het wat smaak te geven.
Serveer eventueel naast de komkommer wat andere rauwkost toe zoals paprika en wortels. - Kunnen de kokosnoedels worden vervangen door gewone noedels?
Ja, als je geen fan bent van kokosnoedels, kun je ze vervangen door je favoriete noedels. Het gerecht blijft heerlijk smaken, maar mist alleen het romige van de kokos. - Hoe kan ik dit gerecht aanpassen voor mijn baby?
Net als bij moeilijke eters, zou ik de saus van de bloemkool weg laten voor je baby. Zowel hoisin als sojasaus bevat gewoon best wat zout. Je zou 1/4 theelepel zout arme sojasaus kunnen proberen, om toch een andere smaak dan alleen bloemkool te geven. De kokosnoedels kun je prima fijn snijden en aan je baby geven of eventueel alles samen pureren. - Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?
Zeker! Je kunt de bloemkool van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren in de saus tot je klaar bent om het te bakken. De kokosnoedels kosten niet veel tijd om te bereiden, dus deze zou ik maken als de bloemkool in de oven zit. - Wat kan ik erbij serveren?
Bij de hoisin bloemkool en kokos noedels serveerde ik wat gestoomde kokosbroodjes en gyoza. Een andere optie is om iets als scallion pancakes, paratah of naan erbij te serveren. Hou je net als ik van pit? Vergeet dan vooral niet crispy chili olie.
Steps
1
Done
|
Verwarm een oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Was de bloemkool en snijd in roosjes. | Pel en hak of rasp de gember fijn. | Was de bosuien en snijd ze in ringen. | Was de komkommer en snijd in plakjes. | |
2
Done
|
Doe de bloemkool in een kom. Voeg 1 eetlepel maïzena toe en roer dit goed door elkaar. | Voeg de olijfolie, sojasaus (2 etlp), hoisin, ketchup, knoflookpoeder en fijn gehakte gember toe. Roer alles goed door elkaar. | Verdeel de bloemkool over de bakplaat en verdeel de overige saus goed over de bloemkool. | Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. | Hussel de bloemkool goed door en zet nog eens 10 minuten in de oven. | |
3
Done
|
Terwijl de groente in de oven staan. Doe de kokosmelk, sojasaus en water in een pan voor de noedels. | Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de noedels af. | |
4
Done
|
Serveer de kokos noedels met de hoisin bloemkool, wat bosuien, sesamzaadjes en komkommer. |