Directions
Gevulde Eieren met Gerookte Paprika
Voor Pasen was ik aan het brainstormen over een lekkere hartige borrelplank, en als je aan Pasen denkt, denk je uiteraard aan eieren. Een lekker gevuld eitje hoort dus wel op een borrelplank voor Pasen. Maar wat voor gevuld ei zal het worden? Ik besloot het ontzettend simpel te houden en naast mijn standaard klassieke recept – mayonaise, ketchup en wat zout en peper – ook nog paprikapoeder en wel gerookt paprikapoeder toe te voegen, voor net een extra smaakkick. En voilà: Gevulde eieren met gerookte paprika.
De naam van dit recept klinkt chique en ingewikkeld, maar dat is het dus helemaal niet. Want daar hou ik niet van; ik ben een moeder, de kinderen zeuren non-stop ‘ik heb honger’ (alsof ze weten wat dat is!…oh boy, ik word oud!). Dus maken we een makkelijk en snel gevuld eitje en gebruiken daarbij paprikapoeder, of in dit geval gerookt paprikapoeder, iets wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Kun je gewoon paprikapoeder gebruiken? Natuurlijk! Uiteraard zal er dan wel iets in smaak verschillen, maar het principe is hetzelfde en de smaak van paprika is ook nog eens toegankelijk voor kinderen.
FAQ
- Kan ik andere ingrediënten toevoegen aan het gevulde eieren recept?
Hier onder vind je mijn recept voor gevulde eieren met gerookte paprika zoals ik deze maak. Maar uiteraard kun je ook andere ingrediënten naar smaak toevoegen aan jouw variant. Denk aan fijngehakte kruiden, geraspte kaas of zelfs wat gehakte groenten als lente-uien of paprika. - Zijn gerookte paprikapoeder en gewone paprikapoeder onderling uitwisselbaar in dit recept?
Ja, je kunt zelf kiezen wat voor soort paprikapoeder je gebruikt ofwel wat je in huis hebt. Je kunt zoals ik al zei gewone paprikapoeder gebruiken als je geen gerookt paprikapoeder hebt. Hoewel de smaak iets anders zal zijn, zal het nog steeds een heerlijke toevoeging zijn aan het recept. - Hoe lang kan ik de gevulde eieren bewaren in de koelkast?
Je kunt de gevulde eieren tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat ze goed zijn afgedekt om uitdroging te voorkomen. Het lekkerste zijn ze natuurlijk op de dag zelf! - Hoe kan ik ervoor zorgen dat de gevulde eieren er feestelijk uitzien voor een speciale gelegenheid zoals Pasen?
Gebruik voor het spuiten van de vulling een spuitzak met een decoratief spuitmondje naar keuze. Hiermee kun je zelf een ontwerp van hoe de vulling eruit ziet. Daarnaast kun je de gevulde eieren garneren met een snufje paprikapoeder, gehakte kruiden als peterselie of bieslook of wat fijn gehakte stukje paprika. - Zijn er manieren om de gevulde eieren gezonder te maken voor kinderen zonder afbreuk te doen aan de smaak?
Wil je liever geen mayonaise gebruiken, vervang deze dan door crème fraîche of Griekse yoghurt.
Steps
1
Done
|
Breng een pan met water aan de kook. | Voeg de eieren toe en kook ze in 8 minuten hard. | Laat de eieren schrikken onder koud stromend water of in ijswater. | Laat de eiren iets afkoelen voor je ze gaat pellen. | |
2
Done
|
Halveer de eieren in de lente doormidden. | Verwijder het eigeel voorzichtig met een theelepel en doe het in een kom. | |
3
Done
|
In een kom pureer het eigeel. | Voeg de mayonaise, paprikapoeder, ketchup, zout en peper en meng alles goed door elkaar. Tot een gladmengsel ontstaat. | Vul de eieren met een theelepel of gebruik een spuitzak en maak een toefje. | Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast. |