Directions
M&M Chocolade Paasei Koekjes
Ik had zin in koekjes, en gezien het Pasen is, besloot ik mijn favoriete Chocolate Chip Cookies te maken met M&M Chocolade Paasei en witte chocolade.
Ik vind mezelf niet echt een zoetekauw, maar ik vind het wel onwijs leuk om te bakken, vooral koekjes. Zoals jullie weten, probeer ik voor alle feestdagen wel een nieuw koekje te bedenken, en dit jaar voor Pasen was mijn motivatie een klein beetje weg om heel creatief te zijn. Ik denk dat het gewoon door het wisselvallige weer komt. Maar toen kreeg ik dus zin in Chocolate Chip Cookies. Nu kun je die natuurlijk kopen, maar als ik ze in de winkel zie, denk ik direct: Als ik ze zelf maak, zijn ze veel lekkerder. Daarom besloot ik mezelf naar de keuken te sleuren en chocolate chip cookies te bakken.
Omdat ik nog een Paasrecept wilde delen, besloot ik dit dus met een zakje M&M paaseitjes die ik had gekregen te maken. Ik vind de M&M paaseitjes altijd mega leuk om als decoratie te gebruiken. Ze zijn klein en de kleuren zijn heel mooi. Nu zijn mijn favoriete chocolate chip cookies met pure chocolade, maar ik wist dat mijn zoon boos zou zijn als ik ze daarmee maakte. Hij houdt namelijk niet van chocolade, maar wel van witte chocolade en ook wel van M&M’s. I know!!! Je kunt de koekjes prima zonder extra chocolade maken, maar ik vind het altijd wel lekker en leuk om het contrast op de koekjes te zien.
De chocoladekoekjes die ik hier maakte zijn dunne chewy chocolate chip koekjes, en voor je het weet zijn ze op! Wees gewaarschuwd.
FAQ
Steps
1
Done
|
In een kom meng de boter met de suikers tot een kruimige substantie ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze erdoorheen. | |
2
Done
|
Hak de witte chocolade in stukken. | Hak 100 gram van de M&M paaseitjes in stukken. |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. | Vouw 2/3 van de chocolade en de gehakte M&M's door het deeg. | Neem een stuk huishoudfolie en wikkel het deeg hierin tot een worst. | Leg het deeg voor 30 minuten in de koelkast. |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
|
Rol van het koekjes deeg balletjes, iets kleiner dan golf ballen. | Leg de koekjes op een bakplaat en hou ruimte tussen de koekjes. | Bak de koekjes voor 10-12 minuten. | |
6
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven. | Verdeel de overige Chocolade & M&M Paaseitjes over de koekjes als deze nog warm zijn. | Laat de Koekjes compleet afkoelen. |