Directions
Maistortilla’s
Zelfgemaakt is altijd lekkerder, en soms hoeft het ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Toen ik het recept voor Gekruide Zoete Aardappels en Bonenpuree uit het kookboek ‘ Chef het Zelf: Taco’s‘ uitprobeerde voor een recensie, besloot ik dit uiteraard te doen met zelfgemaakte maistortilla’s, in plaats van mijn eigen recept voor bloemtortilla’s te gebruiken. Hieronder vind je het recept voor maïstortilla’s uit het kookboek.
Bij ons thuis eten we bijna wekelijks wel wraps, en over het algemeen kies ik dan voor gemak en gebruik ik gewoon kant-en-klare wraps of tortilla’s uit de supermarkt. Toch zijn zelfgemaakte tortilla’s ongelooflijk lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Voor deze maïstortilla’s heb je bijvoorbeeld maar drie ingrediënten nodig: bloem, maïsmeel en water! De voorbereiding kost slechts 10 minuten en daarna is het een kwestie van bakken.
Dus ik zou zeggen… probeer het eens zelf!
FAQ
- Wat is het verschil tussen maïstortilla’s en bloemtortilla’s?
Maïstortilla’s worden gemaakt van maïsmeel, terwijl bloemtortilla’s worden gemaakt van tarwebloem. Maïstortilla’s hebben over het algemeen een wat stevigere textuur en een iets meer uitgesproken maïssmaak. Dit recept is dus eigenlijk een mix tussen mais-en-bloem tortilla. - Kan ik maïstortilla’s van tevoren maken en bewaren?
Ja, je kunt maïstortilla’s van tevoren maken en bewaren. Ze kunnen worden bewaard in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende 3-5 dagen. Je kunt ze ook invriezen voor langere houdbaarheid. - Hoe kan ik voorkomen dat mijn maïstortilla’s uitdrogen tijdens het bakken?
Om uitdroging te voorkomen, kun je een vochtige theedoek gebruiken om de gestapelde tortilla’s te bedekken terwijl je ze bakt. Dit helpt om ze vochtig te houden en voorkomt dat ze uitdrogen. - Kan ik maïstortilla’s gebruiken voor andere gerechten dan taco’s?
Absoluut! Maïstortilla’s zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan gerechten, waaronder enchiladas, quesadilla’s, fajita’s en zelfs als basis voor pizza’s. Hun milde maïssmaak past goed bij verschillende vullingen en toppings.
Deze post bevat ontvangen producten.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Bestuif het werkblad opnieuw met bloem en ook je deegroller. | Rol elk deeg balletje met een deegroller tot een dunne pannenkoek. | |
3
Done
|
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. | Bak de maistortilla's 2 minuten aan elke kant tot er kleine bruine plekjes verschijnen. | Vet tussen de tortilla's de pan iets in met olie. | |
4
Done
|
Bewaar de tortilla's in een schone theedoek of in huishoudfolie. |