Hummus Shoarma Bowl (Vegetarisch)

0 0
Hummus Shoarma Bowl (Vegetarisch)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram (plantaardige) shoarma
200 gram hummus
1 komkommer
2-3 tomaat
100 gram wortel (julienne gesneden)
100 gram rode kool (julienne gesneden)
1 bosui
1 theelepel witte wijnazijn
1/4 theelepel zout
knoflooksaus (optioneel)
paar takjes peterselie
1-2 per persoon pita
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Hummus Shoarma Bowl

    Als je naar de recepten van de afgelopen twee weken kijkt, is één ding zeker: ik ben op dit moment helemaal into diner bowls en into recepten uit het Midden-Oosten. Het eerste kan ik de schuld geven aan het feit dat ik diner bowls ideaal vind om met kinderen te eten, en het tweede komt door ons heerlijke diner in Gent bij een Libanees/Syrisch restaurant. Vorige week deelde ik het recept voor… vandaag heb ik een hummus shoarma bowl voor je.

    Sinds wij bijna altijd vegetarisch eten, eten we ook veel vaker shoarma. En dan heb ik het niet over een heerlijk gevuld broodje shoarma na het stappen, maar over een gezondere variant in de vorm van een bowl. Het idee hierachter is dat ik merkte dat mijn kinderen veel sneller dingen gingen eten en proberen als ze zelf de keuze hadden om alles los te zien en dan te kiezen voor hun bord. Zo zijn bij ons ook de diverse soorten diner bowls ontstaan, en ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie.

    Vandaag in elk geval een hummus shoarma bowl, en deze kun je net als wij met plantaardige shoarma maken, maar je kunt het ook prima met lamsvlees of een andere soort shoarma maken, net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

    Jullie zijn trouwens nog niet van mijn bowls af, want volgende week deel ik een Loaded Falafel bowl op de blog!

    FAQ

    Hoe maak ik mijn eigen hummus als ik geen kant-en-klare hummus wil gebruiken?
    Of je nou kant-en-klare hummus uit de supermarkt gebruikt of deze zelf maakt, dat maakt op zich niet uit. Maar net waar je zin en tijd voor hebt. Op de blog heb ik meerdere hummus recepten staan. Klik hier om ze te bekijken.

    Kan ik de groenten in de bowl vervangen door andere groenten die ik lekker vind?
    Ja, je kunt de groenten in de bowl aanpassen aan jouw smaakvoorkeuren of wat je toevallig in huis hebt. Ik heb hier twee salades gemaakt, maar je kunt ook losse rauwkost als komkommer, wortels, paprika, tomaten of rode ui erbij serveren. Of een andere salade naar keuze.

    Kan ik de hummus shoarma bowl van tevoren maken?
    Ja, je kunt de verschillende componenten van de bowl van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Wel zou ik de shoarma pas bereiden voor je het gerecht gaat serveren.

    Kan ik de hummus shoarma bowl aanpassen voor een veganistisch dieet?
    Ja, je kunt de hummus shoarma bowl volledig veganistisch maken door plantaardige shoarma te gebruiken en te controleren of alle andere ingrediënten veganistisch zijn.

    Steps

    1
    Done

    Shoarma

    Bereid de shoarma volgens de aanwijzing van de verpakking. |

    2
    Done

    Wortel - Rode Kool Salade

    Was de wortels en rode kool en snijd deze indien niet al gedaan in hele dunne reepjes (julienne gesneden). | Was de bosui en snijd in dunne ringen. | Doe de rode kool, wortel en bosui in een kom en hussel door elkaar. | Voeg de azijn en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar. |

    3
    Done

    Komkommer-Tomaat Salade

    Was de tomaten en snijd in stukken. | Was de komkommer en snijd in kwart stukjes. | In een kom meng de tomaten met de komkommer en roer er wat olijfolie doorheen. |

    4
    Done

    Pita

    Verwarm de pita broodjes volgens de aanwijzing van de verpakking (wij doen ze altijd 2 minuten in de broodrooster). | Snijd de pita broodjes in pizza punten. |

    5
    Done

    Neem een bowl of diep bord. | Doe 2-3 eetlepels hummus op het bord, vervolgens een flinke schep shoarma. | Vul de rest van de bowl of het bord aan met de komkommer salade en de wortel salade. | Maak het af met wat knoflooksaus over de shoarma, wat fijn gehakt peterselie over alles heen en tot slot wat pita puntjes erbij.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Quinoa Tabouleh - Kidshoekje.nl
    previous
    Quinoa Tabouleh
    Zure Matjes IJslollys - Kidshoekje.nl
    next
    Zure Matjes IJslolly’s

    Add Your Comment