Directions
Tabouleh en Paratha Lunch
Een tijdje geleden deelde ik een foto van deze heerlijke tabouleh en paratha lunch in mijn Instagram stories. Daarbij stelde ik de vraag: moet ik het recept delen? Daar werd overduidelijk “ja” op geantwoord, maar ik ben er gewoon niet aan toe gekomen om dit ook echt te delen. Bij deze dus.
Het recept voor de tabouleh heb ik een paar weken geleden al gedeeld en zoals altijd hou ik altijd wel wat kliekjes hiervan over. Geen probleem natuurlijk, want de volgende dag is het net zo lekker en een prima toevoeging aan mijn lunch. Erbij maakte ik mijn go-to lunch van dit moment: de paratha.
Een paratha is een soort platbrood afkomstig uit de Indiase keuken. Het wordt gemaakt van ongezuurd deeg, meestal van volkoren tarwemeel, dat in laagjes wordt uitgerold en vervolgens in olie wordt gebakken. Dit geeft de paratha zijn kenmerkende schilferige en knapperige textuur. Zelf maak ik mijn paratha niet, maar koop ik deze altijd kant-en-klaar uit de diepvries in de (Aziatische) supermarkt van het merk Spring Home.
Een paratha is op zichzelf al onwijs lekker om zo te eten, maar voor lunch vul ik hem altijd en ditmaal was dat met hummus, feta en koriander.
Hieronder dus eindelijk het recept voor mijn tabouleh en paratha lunch!
Recepten voor dit recept
Vraag & Antwoord
Waar kan ik het recept voor de tabouleh vinden?
Klik hier om direct naar mijn quinoa tabouleh recept te gaan.
Waar kan ik de paratha het kopen?
Ik koop altijd Onion Paratha van het merk Spring Home bij de Amazing Oriental. De naturel smaak is echter ook gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn te vinden in het diepvries vak.
Kan ik de paratha zelf maken in plaats van kant-en-klaar kopen?
Zeker, je kunt paratha zelf maken als je dat wilt! Er zijn veel recepten online te vinden die je stap voor stap uitleggen hoe je paratha zelf kunt maken. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, dus ik zou vooral op Pinterest kijken.
Wat zijn goede vervangingen voor feta en koriander in dit recept?
Als je geen feta of koriander hebt, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas en peterselie. Een andere smaak die ik ook erg lekker vind voor op mijn Paratha is avocado met wat zeezout.
Steps
1
Done
|
Bereid de paratha volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan. | Haal de paratha uit de pan en besmeer met hummus. | Verkruimel feta over de hummus en doe er nog een paar gewassen koriander blaadjes over. | |
2
Done
|
Doe wat tabouleh met koriander en kalamata olijven op de ene helft van het bord. | Serveer de belegde paratha erbij. | Enjoy! |