Kaneel Tortilla Chips

0 0
Kaneel Tortilla Chips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Tortilla/Wrap
4 eetlepels lichte basterd suiker
1 eetlepel kaneel (poeder)
30 gram boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kaneel Tortilla Chips

Het komt bijna nooit voor, maar als we tortilla’s of wraps over hebben, maak ik tortilla chips. Dit kan in de vorm van hartige tortilla reepjes of zoete kaneel tortilla chips, waarvoor dit het recept is.

Gooi dus nooit meer je tortilla’s weg, maar maak er een lekkere snack van zoals deze. Je hebt slechts drie andere ingrediënten nodig: boter, suiker en kaneel. Vervolgens moeten ze 10 minuten in de oven en je bent klaar.

De kaneel chips zijn heerlijk bij elk zomers dessert, zoals ijs of een fruitsalade. Misschien zelfs als dessert nacho’s na een heerlijke barbecue.

FAQ

Kan ik volkoren tortilla’s gebruiken voor dit recept?
Ja, je kunt zowel witte als volkoren tortilla’s gebruiken. Het zal de smaak en textuur iets veranderen, maar beide zijn lekker.

Hoe bewaar ik de kaneel chips het beste?
Bewaar de chips in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Ze blijven zo een paar dagen knapperig.

Zijn de chips geschikt voor kinderen?
Ja, deze chips zijn een geweldige snack voor kinderen. Ze zijn zoet en knapperig, perfect voor een traktatie.

Kunnen de tortilla chips ook in een airfryer bereid worden?
Ja, je kunt de tortilla chips ook in een airfryer maken. Stel de airfryer in op 180 graden Celsius en bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan, dus let vooral op dat ze niet verbranden.

Wat kan ik serveren naast de kaneel tortilla chips?
Kaneel tortilla chips zijn heerlijk met vanille-ijs, een fruitsalade of een dip zoals chocoladesaus of yoghurt met honing.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Smelt wat boter in een pan. | In een kom meng de suiker met de kaneel. |

2
Done

Leg de tortilla's op de beklede bakplaat. | Smeer de tortilla's in (aan beide kanten) met gesmolten boter en bestrooi er wat suiker over. | Snijd de tortilla in 6 of 8 pizza punten. |

3
Done

Zet de bakplaat in de oven. | Bak de chips voor 5 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en draai de chips om. | Zet de bakplaat terug in de oven voor 5 minuten. | Haal de tortilla chips uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Honing Mosterd Kip Salade - Kidshoekje.nl
previous
Honing Mosterd Kip Pastasalade
Hummus Pita Salade - Kidshoekje.nl
next
Hummus & Pita Salade

Add Your Comment