Pure Chocolade Zeezout Koekjes

0 0
Pure Chocolade Zeezout Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram gezouten boter
140 gram lichte basterdsuiker
100 gram suiker
1 ei-geel
1 ei
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
180 gram pure chocolade
zeezout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Pure Chocolade Zeezout Koekjes

    Ik had zin in koekjes, en dan heb ik het eigenlijk over mijn all-time favoriete: chocolate chip cookies. Maar we hadden geen melkchocolade meer in huis, dus besloot ik mijn favoriete recept te gebruiken voor een nieuwe variant: pure chocolade zeezout koekjes.

    Ik ben echt een liefhebber van pure chocolade. Geef mij maar puur in plaats van melkchocolade, met een paar uitzonderingen natuurlijk. Ik ben namelijk heel kieskeurig als het om chocolade gaat, vooral als het om repen gaat. De reep moet niet te dik zijn (zoals een Tony’s Chocolonely of een chocoladeletter), maar lekker dun, en de chocolade moet echt goed smaken.

    Zeezout werkt natuurlijk heel goed met chocolade, en ook bij deze pure chocolade koekjes geeft het zout net de juiste balans in elke hap.

    Is het een koekje dat mijn kinderen lekker vinden? Mijn dochter wel, want de pure chocolade proef je niet te sterk. Mijn zoon houdt echter niet van chocolade. Voor hem maakte ik met hetzelfde basisrecept een heel vrolijk, lekker en feestelijk koekje. Dat recept komt pas over twee weken online, dus daar moet je nog even op wachten!

    Dit recept markeert ook het begin van mijn koekjesseizoen. Als je Kidshoekje al een tijdje volgt, weet je dat ik dol ben op koekjes bakken in het najaar, vooral rond de feestdagen. Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het weer zo ver…

    Mocht je nog verzoeken hebben, laat het me vooral weten, dan ga ik aan de bak!

    Voor nu laat ik je achter met dit heerlijke koekje. Veel bakplezier!

    FAQ

    Kan ik de pure chocolade vervangen door melkchocolade?
    Uiteraard, maar dan is het natuurlijk wel weer een heel ander koekje en ook een andere smaak beleving. Maar het kan zeker.

    Kan ik deze koekjes ook glutenvrij maken?
    Ja, je kunt een glutenvrije bloem gebruiken in plaats van gewone bloem. Zorg ervoor dat de bloem geschikt is voor bakken en vervang deze in dezelfde hoeveelheden. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan, dus weet ook niet hoe de smaak en textuur uit zullen pakken. Blijf dus vooral goed je oven in de gaten houden.

    Hoe lang kan ik de koekjes bewaren?
    Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Ze blijven 3-5 dagen vers, maar ze zijn het lekkerst binnen de eerste 2 dagen.

    Kun je het deeg van tevoren maken en invriezen?
    Ja, je kunt het deeg van tevoren maken en in porties invriezen. Ik wikkel het meestal in keukenfolie als een soort worst, zodat ik voor het bakken ze gewoon in plakken kunt snijden en dan kan laten ontdooien voor ik ze ga afbakken.

    Kan ik de afgebakken koekjes invriezen?
    Wil je niet het koekjesdeeg maar de afgebakken koekjes zelf in vriezen, dan kan dat ook zeker. Laat ze eerst goed afkoelen. Leg ze vervolgens op bakpapier als een laag in de vriezer. Als ze goed bevroren zijn kun je ze in laagjes met bakpapier er tussen in een bakje doen. Wil je er een eten, leg ze dan 10 minuten uit de vriezer of warm ze even een paar seconden op in de magnetron.

    Steps

    1
    Done

    Smelt de boter in de magnetron of in een pan op het fornuis. | In een kom geschikt voor een mixer, mix de boter met de twee soorten suikers. | Voeg het ei-geel en het ei toe aan het suiker mengsel. Voeg ook de vanille toe. Mix alles goed door elkaar. |

    2
    Done

    In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem toe aan het ei-mengsel tot een goed en glad gemengd deeg. |

    3
    Done

    Hak de chocolade in kleine stukjes. | Vouw alle chocolade door het deeg heen met een spatel. | Dek het deeg af en leg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten.

    4
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed 1 of 2 bakplaten met bakpapier.

    5
    Done

    Haal het deeg uit de koelkast en maag ballen van ongeveer 60 gram. Je kunt je handen gebruiken of een ijsschep. | Leg de deegballen op de bakplaat en hou 4-5 CM tussen de deegballen in vrij. |

    6
    Done

    Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes:
    - Grote: 12 - 15 minuten
    - Klein: 8 - 10 minuten

    Haal de koekjes uit de oven en bestrooi direct het zeezout over de koekjes. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze in een luchtdichte pot bewaard.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Mexicaanse Gehakt Flammkuchen - Kidshoekje.nl
    previous
    Mexicaanse Gehakt Flammkuchen (Vegetarisch)
    Italiaanse Tomatentaart - Kidshoekje.nl
    next
    Italiaanse Tomatentaart

    Add Your Comment