Directions
Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen
Ik deelde al eerder mijn recept voor Mexicaanse gehakt Flammkuchen, maar omdat ik vermoedde dat mijn dochter daar niet enthousiast over zou zijn (of het überhaupt zou willen proberen), besloot ik ook een Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen te maken.
Nu weten jullie misschien inmiddels wel dat mijn man en ik thuis eigenlijk geen vlees eten. De kinderen daarentegen wel, en die keuze laten we bij hen. Ze zijn 6 en 8 jaar oud en weten heel goed dat vlees van dieren afkomstig is. ’s Avonds eten ze meestal de plantaardige alternatieven die wij op tafel zetten. Maar als we bijvoorbeeld pannenkoeken eten, wil mijn zoon er graag spek bij. Dat snap ik; dat vind ik zelf ook erg lekker. Ook nemen ze vaak vleeswaren mee naar school, zoals rauwe ham of prosciutto, omdat ze dat zo lekker vinden.
We hadden nog wat prosciutto over, dus besloot ik deze te gebruiken voor hun Flammkuchen. Niet verrassend vonden ze het heerlijk! Hoewel Parker ineens moeilijk deed over de smaak van de pesto en daarom toch de Mexicaanse gehakt Flammkuchen wilde proberen. Juist! Kinderen… er is soms geen peil op te trekken! Het enige wat we kunnen doen is: “Adem in, adem uit, en genieten van ons eten!”
Veelgestelde Vragen (FAQ) voor Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen
Kan ik de prosciutto vervangen door een andere vleeswaren?
Ja, je kunt prosciutto vervangen door bijvoorbeeld ham of spek, maar net wat je in huis hebt.
Is deze Flammkuchen ook geschikt voor vegetariërs?
Je kunt de prosciutto weglaten of vervangen door een vegetarisch alternatief, zoals gegrilde groenten, zongedroogde tomaten of een vleesvervanger. Bekijk ook mijn Vegetarische Pesto Tomaat Flammkuchen recept
Welke soort pesto kan ik het beste gebruiken?
Je kunt elke pesto gebruiken die je lekker vindt. Ik heb gewoon een kant-en-klare groene pesto uit de supermarkt gebruikt, maar uiteraard is het ook heerlijk als je zelf pesto maakt. Klik hier voor een heerlijk pesto recept!
Hoe zorg ik ervoor dat de bodem van de Flammkuchen knapperig wordt?
Gebruik een voorverwarmde oven op een hoge temperatuur (200-220°C) en zet de bakplaat al in de oven tijdens het voorverwarmen. Bak vervolgens de Flammkuchen op een hete bakplaat . Dit zorgt voor een knapperige bodem.
Hoe lang kan ik de overgebleven Flammkuchen bewaren?
Je kunt overgebleven Flammkuchen maximaal 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren. Warm hem op in de oven voor het beste resultaat.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en leg deze op een bakplaat. | Smeer de bodem van de flammkuchen in met pesto. |
2
Done
|
Was de cherrytomaten en halveer ze. | Verdeel ze over de pesto. | Scheur de Prosciutto in stukken en verdeel over de Flammkuchen. | Bestrooi de Italiaanse kruiden over de flammkuchen. | Smeer de randen in met wat olie. | |
3
Done
|
Zet de flammkuchen in de oven voor 15-18 minuten tot het deeg gaar is. | Serveer direct met eventueel wat verse basilicum er overheen. |