Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen

0 0
Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol flammkuchendeeg
100 gram pesto
100 gram cherrytomaten
8 plakken Prosciutto
2 theelepels Italiaanse kruiden
olijfolie
verse basilicum (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen

    Ik deelde al eerder mijn recept voor Mexicaanse gehakt Flammkuchen, maar omdat ik vermoedde dat mijn dochter daar niet enthousiast over zou zijn (of het überhaupt zou willen proberen), besloot ik ook een Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen te maken.

    Nu weten jullie misschien inmiddels wel dat mijn man en ik thuis eigenlijk geen vlees eten. De kinderen daarentegen wel, en die keuze laten we bij hen. Ze zijn 6 en 8 jaar oud en weten heel goed dat vlees van dieren afkomstig is. ’s Avonds eten ze meestal de plantaardige alternatieven die wij op tafel zetten. Maar als we bijvoorbeeld pannenkoeken eten, wil mijn zoon er graag spek bij. Dat snap ik; dat vind ik zelf ook erg lekker. Ook nemen ze vaak vleeswaren mee naar school, zoals rauwe ham of prosciutto, omdat ze dat zo lekker vinden.

    We hadden nog wat prosciutto over, dus besloot ik deze te gebruiken voor hun Flammkuchen. Niet verrassend vonden ze het heerlijk! Hoewel Parker ineens moeilijk deed over de smaak van de pesto en daarom toch de Mexicaanse gehakt Flammkuchen wilde proberen. Juist! Kinderen… er is soms geen peil op te trekken! Het enige wat we kunnen doen is: “Adem in, adem uit, en genieten van ons eten!”

    Veelgestelde Vragen (FAQ) voor Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen

    Kan ik de prosciutto vervangen door een andere vleeswaren?
    Ja, je kunt prosciutto vervangen door bijvoorbeeld ham of spek, maar net wat je in huis hebt.

    Is deze Flammkuchen ook geschikt voor vegetariërs?
    Je kunt de prosciutto weglaten of vervangen door een vegetarisch alternatief, zoals gegrilde groenten, zongedroogde tomaten of een vleesvervanger. Bekijk ook mijn Vegetarische Pesto Tomaat Flammkuchen recept

    Welke soort pesto kan ik het beste gebruiken?
    Je kunt elke pesto gebruiken die je lekker vindt. Ik heb gewoon een kant-en-klare groene pesto uit de supermarkt gebruikt, maar uiteraard is het ook heerlijk als je zelf pesto maakt. Klik hier voor een heerlijk pesto recept! 

    Hoe zorg ik ervoor dat de bodem van de Flammkuchen knapperig wordt?
    Gebruik een voorverwarmde oven op een hoge temperatuur (200-220°C) en zet de bakplaat al in de oven tijdens het voorverwarmen. Bak vervolgens de Flammkuchen op een hete bakplaat . Dit zorgt voor een knapperige bodem.

    Hoe lang kan ik de overgebleven Flammkuchen bewaren?
    Je kunt overgebleven Flammkuchen maximaal 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren. Warm hem op in de oven voor het beste resultaat.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en leg deze op een bakplaat. | Smeer de bodem van de flammkuchen in met pesto.

    2
    Done

    Was de cherrytomaten en halveer ze. | Verdeel ze over de pesto. | Scheur de Prosciutto in stukken en verdeel over de Flammkuchen. | Bestrooi de Italiaanse kruiden over de flammkuchen. | Smeer de randen in met wat olie. |

    3
    Done

    Zet de flammkuchen in de oven voor 15-18 minuten tot het deeg gaar is. | Serveer direct met eventueel wat verse basilicum er overheen.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Hello Kitty Verjaardagstaart - Kidshoekje.nl
    previous
    Hello Kitty Verjaardagstaart
    Confetti Chocolade Koekjes - Kidshoekje.nl
    next
    Confetti M&M Koekjes

    Add Your Comment