Slow Cooker Pompoen Linzen Curry

0 0
Slow Cooker Pompoen Linzen Curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
500 gram pompoen
300 gram kikkererwten (uit blik)
160 gram rode linzen (gedroogd)
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel garam massala
1 bouillonblokje (groente)
400 ml kokosmelk
400 ml water
in huis
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Slow Cooker Pompoen Linzen Curry

    Sinds ik het Vega Slow Cooker boek van Sabine Koning heb ontvangen, ben ik helemaal verknocht aan de slow cooker. Mijn kinderen – vooral de jongste – zijn niet altijd fan van curry, maar als je ze geen kans geeft om het te proberen, zullen ze het nooit proberen. Daarom heb ik besloten niet langer recepten te vermijden waarvan ik denk: dat gaan mijn kinderen niet eten. Als ik het ze niet voorschotel, zullen ze het nooit proeven. Voor een Sunday dinner met vrienden besloot ik een heerlijke pompoen linzen curry in de slow cooker te maken. Het is tenslotte pompoenseizoen, dus waarom niet genieten van een verwarmende curry? Aan tafel zaten vier kinderen, van 9 maanden tot 8 jaar, dus de ultieme test: is deze curry kindvriendelijk?

    Ik heb de curry 4 uur op hoog gekookt en het resultaat was uiteindelijk iets te vloeibaar naar mijn smaak. Ik hou zelf meer van een dikke curry. Om het iets in te dikken, maakte ik een maïzenapapje. Hoewel dit wel werkte, blijft het een vrij vloeibare curry. Maar belangrijker: is het lekker? Absoluut! Aanvankelijk twijfelde ik of ik het recept zou delen, maar toen ik er de volgende twee dagen nog van zat te genieten tijdens de lunch, wist ik het zeker: dit is een winnaar! Sommige curry’s horen nu eenmaal wat dunner te zijn. Dus, delen maar!

    En wat vonden de kinderen?
    De 8-jarige en de 3-jarige aten het zonder problemen. Ze hebben niets gezegd over of ze het lekker vonden of niet, maar beide aten hun bord leeg. Mijn 6-jarige moeilijke eter had vooraf al een oordeel, maar besloot toch te proeven. Uiteindelijk hield zij het bij de rijst, naanbrood, sperziebonen en komkommer die ik erbij serveerde. De 9 maanden oude baby daarentegen? Die smulde! Als haar moeder niet snel genoeg was met de volgende hap, liet ze het hele huis weten dat ze honger had. Dus, is het een kindvriendelijk recept? Drie van de vier kinderen hebben ervan gesmuld, dus ik zeg: ja!

    Bij de curry serveerde ik rijst, naan, mango chutney, komkommer, en voor de zekerheid ook sperziebonen. De curry zelf is een flinke pan vol met pompoen, linzen en kikkererwten. Een goede maaltijd waar gemakkelijk 8 personen van kunnen eten!

    Veelgestelde vragen (FAQ) over Slow Cooker Pompoen Linzen Curry

    Hoe lang kan ik deze curry bewaren?
    De curry kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte container. Je kunt het ook invriezen voor maximaal 3 maanden.

    Hoe maak ik de curry dikker?
    Als je de curry te dun vindt, kun je een maïzenapapje maken door maïzena met een beetje van het kookvocht te mengen en dit toe te voegen.

    Is deze curry veganistisch?
    Ja, dit recept is volledig plantaardig en dus geschikt voor veganisten. Het bevat geen dierlijke producten.

    Welke bijgerechten passen goed bij deze curry?
    Rijst, naanbrood, mango chutney, komkommer en sperziebonen passen perfect bij deze curry. Voor extra smaak kun je ook koriander en wat yoghurt toe te voegen.

    Is deze curry geschikt voor kinderen?
    Het is een curry met dus specifieke kruiden. In dit geval garam masala en paprika poeder. Wij hadden 4 kinderen aan tafel van 9 maanden tot 8 jaar en de een vond het lekker, de ander weer niet. Door het te serveren met rijst, naan en eventueel nog wat komkommer of een andere groente. Zorg je dat er sowieso iets ligt wat ze wel zullen eten. Al proeven ze maar één hap als introductie aan curry.

     

    Steps

    1
    Done

    Pel en snipper de ui. | Pel en hak de knoflook fijn. |

    2
    Done

    *Heb je een Instant Pot/Multicooker, dan kun je deze stap onder de saté functie ook vast in de Multicooker doen.

    Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Fruit de ui voor 3 minuten tot deze glazig wordt. | Voeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee. |

    3
    Done

    Doe de uien en knoflook in de slowcooker. | Voeg alle overige ingrediënten ook toe. | Roer alles even goed door. | Zet de slowcooker op LOW 8 uur of HIGH 4 uur. | |

    Vind je na 3,5 uur de curry iets te vloeibaar? Maak dan een maïzena papje met 4 eetlepels van het kookvocht en 1 eetlepel Maïzena. Roer dit goed door elkaar om klontjes eruit te halen. En roer deze door de curry. Laat dit de resterende tijd nog staan.

    4
    Done

    Serveer met wat rijst en eventueel koriander, yoghurt en/of een mango chutney.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Pumpkin Spice Nutty Granola - Kidshoekje.nl
    previous
    Pumpkin Spice Nutty Granola

    Add Your Comment