Directions
Pepernoten Pistache Fudge
De afgelopen tijd was heel social media Nederland in de ban van de Dubaï Reep en pistache in het algemeen. Zelf heb ik de Dubaï Reep nog niet geproefd, maar €10 voor een chocoladereep kan ik me niet echt verantwoorden. Terwijl ik aan het brainstormen was voor nieuwe Sinterklaasrecepten, kwam ik op het idee om de Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta van vorig jaar opnieuw te maken. Zo makkelijk en zo lekker, het water loopt me al in de mond! Maar waarom zou ik niet een Pepernoten Pistache Fudge maken, geïnspireerd door die beroemde Dubaï Reep? Dat deed ik dus ook!
De Dubaï Reep is witte chocolade met pistachepasta en Kunefe (een traditioneel Arabisch dessert gemaakt van draadachtig deeg). Voor mijn fudge-recept heb ik witte chocolade, pistachepasta en pepernoten gebruikt. Het maken van deze simpele fudge duurt slechts 10 minuten. Daarna is het wachten op de koelkast, waar het minimaal 2 uur moet opstijven. Het resultaat? Ja, ik kan het natuurlijk niet vergelijken met de Dubaï Reep, want die heb ik nog nooit gehad. De Kunefe zal ook een andere structuur geven dan de pepernoten. Maar deze fudge wil je absoluut maken! Hij is wel mierzoet, maar een klein stukje kun je echt van genieten. En het is vast makkelijker dan de virale Dubaï Reep zelf maken.
Toelichting
Siliconen mini-cupcakevorm – Voor mijn fudge heb ik een siliconen mini-cupcakevorm gebruikt. Hierdoor kun je de fudge makkelijk uit de vorm duwen als deze is opgesteven. Heb je deze niet, dan kun je ook een kleine schaal gebruiken en deze bedekken met bakpapier. Als de fudge stevig is, kun je hem in stukjes snijden. Ik heb hieronder een voorbeeld van Bol.com gedeeld, maar je kunt deze vormen ook bij de Xenos en andere winkels vinden.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is de Dubaï Reep?
In 2024 ging de Dubaï reep viraal op social media. Maar waarom? Het zit hem waarschijnlijk in de unieke vulling. De Dubai chocoladereep is gevuld met een smeuige pistachevulling met Kunefe en is omhuld door een heerlijke laag melkchocolade.
Hoe lang moet de Pepernoten Pistache Fudge opstijven in de koelkast?
De fudge moet minimaal 2 uur in de koelkast staan om goed stevig te worden.
Kan ik dit recept ook zonder siliconen mini-cupcakevorm maken?
Je kunt een kleine schaal gebruiken en deze met bakpapier bedekken. Snijd de fudge in stukken zodra hij stevig is.
Is deze fudge geschikt voor vegetariërs?
Ja, dit recept is volledig vegetarisch, zolang je een witte chocolade zonder dierlijke producten kiest.
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Hak de kruidnoten in kleine stukjes. Zet een siliconen mini-cupcakevorm klaar. |
2
Done
|
Smelt de witte chocolade au bain-marie: Doe een pan met een klein laagje water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag. Zet een hittebestendige kom op de pan. Breek de witte chocolade en doe deze in de kom. Laat de chocolade smelten, af en toe roeren. Haal de kom van de pan (let op, er komt stoom af) en zet de pan van het fornuis. |
3
Done
|
Roer de pistachepasta door de gesmolten witte chocolade. Roer de fijngehakte kruidnoten door de chocolade. |
4
Done
|
Vul de siliconen mini-cupcakevormen bijna helemaal met de gesmolten chocolade. Je moet 9-10 vormpjes kunnen vullen. Doe op elke gevulde vorm een witte chocolade pepernoot. Zet de vormpjes in de koelkast voor minimaal 2 uur. |