1 blik (250 gram) croissantdeeg | |
1 appel (granny smit) | |
1 tlp kaneelpoeder | |
1/2 tlp nootmuskaat | |
1/2 tlp piment | |
20 gram ongezoute boter | |
1 tlp lichte basterd suiker (OPTIONEEL) | |
pecannoten (OPTIONEEL) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Luxe ontbijtje
Hebben jullie in het weekend ook wel eens even wat luxere broodjes. Of zelfs dat je broodjes of croissantjes gaat maken samen met de kids. Heerlijk toch. Voor de blog van de webshop Moderne Moeders maakte ik een lekker luxe weekendbroodje. Waarbij de kids goed kunnen helpen: appeltaart croissants. Een gevuld croissantje met appel, kaneel en voor de liefhebbers wat suiker en noten. Een lekker lux broodjes voor het weekend of natuurlijk het aankomend paasontbijt!
Het recept voor deze appeltaart croissants kan niet simpeler. En je hoeft de broodjes natuurlijk niet alleen te maken mama’s en papa’s. Nee dit broodjes is juist leuk om de kinderen bij te betrekken. Daarnaast kun je bepalen wat erin komt. Voor de aller kleinste kids wil je misschien nog geen suiker toevoegen en noten. De suiker en de noten kun je helemaal zelf bepalen of je die toevoegt. Al geef ik wel toe het is erg lekker met beide erin. Onze kleine man vond met alleen kaneel verder ook gewoon heel lekker.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snij de appel in dunne partjes. Uit een appel haal je ongeveer 12-16 partjes. |
3
Done
|
Smelt de boter in een steelpan op het fornuis en haal de pan van het fornuis. Leg de appelpartjes in de gesmolten boter. Zorg dat de appel rond om is bedekt met boter. |
4
Done
|
In een kom meng de kaneelpoeder, nootmuskaat en piment samen. (OPTIE) Besluit hier of je wel of geen suiker wilt toevoegen. Of neem wat van het mengsel apart en voeg bij de rest de suiker. |
5
Done
|
Rol het croissantdeeg uit en snijd kleine driehoekjes uit. Zorg ervoor dat de snijranden weg zijn door er een deegroller overheen te rollen. |
6
Done
|
Appeltaart croissantSmeer ongeveer 1 tlp van het kaneel (met of zonder suiker) mengsel op een driehoekje croisantdeeg. Leg de appel op het breedste uiteinde van de driehoek en rol deze op als een croissant. |
7
Done
|
Leg de appeltaart croissants op de bakplaat en smeer de overige boter over het deeg. Zet de croissants 8 minuten in de voor verwarmde oven. Tot de croissants goudbruin zijn. Laat de croissants 5 minuten afkoelen en je kunt ze serveren. |