



1 blik (240 gram) kaneelbroodjes deeg | |
1 Ei | |
12 st Chocolade druppels OF Rozijnen | |
3 etlp Roomkaas |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Paasontbijt
Een tijdje terug spotte ik bij de Albert Heijn een blik om zelf kaneelbroodjes te maken. Een beetje zoals croissantdeeg, maar dan dus cinnamon rolls – en laat ik daar nou net dol op zijn! Ik ben gek op Amerikaanse cinnamon rolls… oh zo fout, maar oh zo lekker. Dus ik was héél benieuwd naar deze versie (spoiler: ze zijn lekker, maar iets minder zoet).
En toen kwam het idee: konijnen kaneelbroodjes! Hoe leuk voor het paasontbijt of de paasbrunch? De kids vonden het er al geweldig uitzien voordat ze überhaupt geproefd hadden.
Het is een supermakkelijk recept dat er ook nog eens fantastisch uitziet. Alles wat je hoeft te doen is het kaneelbroodjes-deeg in een schattige paashaasvorm maken. Een leuke en simpele Paasactiviteit om samen met je kinderen te doen!
Als extra touch vind ik een laagje roomkaasfrosting echt hemels bij cinnamon rolls. Maar omdat daar vaak veel suiker in zit, smeerde ik een paar van deze konijnenbroodjes alleen in met wat naturel roomkaas. Door het zoete van de broodjes werkt dat verrassend goed – én het is net wat kindvriendelijker.
Geen kaneelbroodjes-deeg kunnen vinden? Geen probleem! Met croissantdeeg maak je deze konijnenbroodjes net zo goed:
TIP: Bekijk ook mijn recept voor Snelle Kaneelbroodjes – klik hier!
Kan ik de konijnen kaneelbroodjes ook zonder kant-en-klaar deeg maken?
Ja, je kunt ook croissantdeeg gebruiken en zelf de vulling maken met boter, kaneel en bruine suiker. (zie tip hierboven)
Zijn deze broodjes geschikt voor kinderen?
Absoluut! Ze zijn niet té zoet en superleuk om samen te maken met kinderen.
Hoe lang blijven de konijnen kaneelbroodjes lekker?
Bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje. Even opwarmen maakt ze weer lekker zacht.
Kan ik deze broodjes ook invriezen?
Ja! Vries ze in na het bakken (zonder frosting). Even opwarmen in de oven en klaar.
Wat als ik geen roomkaas lust of in huis heb?
Je kunt ook een glazuur maken met poedersuiker en een beetje water of melk, of ze gewoon naturel eten.
©Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt.
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier |
2
Done
|
Haal de rol kaneelbroodjes-deeg uit de verpakking. Snijd 6 gelijke stukken af. Je hebt nu zes deeg cirkel. |
3
Done
|
Leg vier van de stukken kaneel brood op de bakplaat bekleed met bakpapier. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Breek het ei boven een kom en klop deze los. Besmeer de kaneel konijnen in met het ei-mengsel. Zet de bakplaat in de oven voor 11-14 minuten tot de konijnen kaneelbroodjes goudbruin zijn. |
6
Done
|
Haal de konijnen kaneelbroodjes uit de oven. Leg de chocolade druppels of rozijnen zo dat het een gezichtje wordt. Laat de broodjes nog iets afkoelen en geniet! |