Konijnen kaneelbroodjes

1 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blik (240 gram) kaneelbroodjes deeg *Albert Heijn
1 Ei
12 st Chocolade druppels OF Rozijnen
3 etlp Roomkaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Paasontbijt

Directions

Konijnen kaneelbroodjes

Een tijdje terug vond ik bij de Albert Heijn kaneelbroodjes om zelf te maken. Het zelfde concept als het croissantdeeg maar dan kaneelbroodjes. Ik zelf ben helemaal weg van de Amerikaanse cinnamon rolls. Het is oh zo slecht, maar oh zo lekker. Ik was dus erg benieuwd hoe deze zouden smaken (lekker, maar minder zoet). Plus ik had een heel leuk concept in gedachten: konijnen kaneelbroodjes. Perfect voor komend weekend tijdens het Paasontbijt.

Het is een super simpel recept wat er nog eens onwijs leuk uit ziet ook. Het enige wat je namelijk doet is het kaneelbroodjes-deeg in een leuke paashaas vorm maken. Iets wat de kinderen zeker weten zal aanspreken.

Extra

Als extra touch vindt ik wat roomkaas frosting (recept) altijd heerlijk bij cinnamon rolls. Nou zit daar altijd wel heel wat suiker in. Daarom besloot ik wat van deze konijnenbroodjes alleen met roomkaas in te smeren. Vanwege het zoetige van de broodjes is dit ook al heel lekker. Plus wat kind vriendelijker.

TIP! zonder kaneelbroodjes-deeg 

Kan je nou niet de kaneelbroodjes-deeg vinden dan kun je dit gerecht ook maken met croissant deeg.

1. Rol het croissantdeeg uit en duw de snijranden aan elkaar, zodat je een plak hebt.
2. Smeer het croissantdeeg in met boter.
3. Besprenkel de boter met een goede laag kaneel (1 eetlepel) en bruine suiker (2 eetlepels).
4. Rol het croissantdeeg terug en volg de stappen hieronder.

Bekijk ook het recept voor Snelle Kaneelbroodjes: klik hier!

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

2
Done

Haal de rol kaneelbroodjes-deeg uit de verpakking. Snijd 6 gelijke stukken af. Je hebt nu zes deeg cirkel.

3
Done

Leg vier van de stukken kaneel brood op de bakplaat bekleed met bakpapier.

4
Done

Rol de overige twee cirkel uit zodat je twee stroken hebt. Snijd de stroken in tweeën. Neem een van stuk en vorm deze als oren boven één van de vier deegcirkels op de bakplaat. Zoals de afbeelding.

5
Done

Breek het ei boven een kom en klop deze los. Besmeer de kaneel konijnen in met het ei-mengsel.

Zet de bakplaat in de oven voor 11-14 minuten tot de konijnen kaneelbroodjes goudbruin zijn.

6
Done

Haal de konijnen kaneelbroodjes uit de oven.
(OPTIE) wil je roomkaas toevoegen dan kun je het beste dit nu doen. Dan smelt de roomkaas lekker in het broodje.

Leg de chocolade druppels of rozijnen zo dat het een gezichtje wordt. Laat de broodjes nog iets afkoelen en geniet!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

appeltaart croissants Babies Kitchen
previous
Appeltaart croissants
paashaas croissants
next
Paashaas croissants

Add Your Comment