Konijnen kaneelbroodjes

1 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blik (240 gram) kaneelbroodjes deeg *Albert Heijn
1 Ei
12 st Chocolade druppels OF Rozijnen
3 etlp Roomkaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Paasontbijt

Cuisine:

    Directions

    Konijnen kaneelbroodjes

    Een tijdje terug spotte ik bij de Albert Heijn een blik om zelf kaneelbroodjes te maken. Een beetje zoals croissantdeeg, maar dan dus cinnamon rolls – en laat ik daar nou net dol op zijn! Ik ben gek op Amerikaanse cinnamon rolls… oh zo fout, maar oh zo lekker. Dus ik was héél benieuwd naar deze versie (spoiler: ze zijn lekker, maar iets minder zoet).

    En toen kwam het idee: konijnen kaneelbroodjes! Hoe leuk voor het paasontbijt of de paasbrunch? De kids vonden het er al geweldig uitzien voordat ze überhaupt geproefd hadden.

    Het is een supermakkelijk recept dat er ook nog eens fantastisch uitziet. Alles wat je hoeft te doen is het kaneelbroodjes-deeg in een schattige paashaasvorm maken. Een leuke en simpele Paasactiviteit om samen met je kinderen te doen!

    Extra tip: Roomkaas frosting of naturel

    Als extra touch vind ik een laagje roomkaasfrosting echt hemels bij cinnamon rolls. Maar omdat daar vaak veel suiker in zit, smeerde ik een paar van deze konijnenbroodjes alleen in met wat naturel roomkaas. Door het zoete van de broodjes werkt dat verrassend goed – én het is net wat kindvriendelijker.

    TIP! zonder kaneelbroodjes-deeg 

    Geen kaneelbroodjes-deeg kunnen vinden? Geen probleem! Met croissantdeeg maak je deze konijnenbroodjes net zo goed:

    • Rol het croissantdeeg uit en druk de snijranden goed aan elkaar zodat je één grote plak hebt.
    • Besmeer de plak met boter.
    • Bestrooi rijkelijk met kaneel (1 el) en bruine suiker (2 el).
    • Rol het deeg op en volg verder de stappen van het originele recept.

    TIP: Bekijk ook mijn recept voor Snelle Kaneelbroodjes – klik hier!

    konijnen kaneelbroodjes recept

    konijnen kaneelbroodjes DIY

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik de konijnen kaneelbroodjes ook zonder kant-en-klaar deeg maken?
    Ja, je kunt ook croissantdeeg gebruiken en zelf de vulling maken met boter, kaneel en bruine suiker. (zie tip hierboven)

    Zijn deze broodjes geschikt voor kinderen?
    Absoluut! Ze zijn niet té zoet en superleuk om samen te maken met kinderen.

    Hoe lang blijven de konijnen kaneelbroodjes lekker?
    Bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje. Even opwarmen maakt ze weer lekker zacht.

    Kan ik deze broodjes ook invriezen?
    Ja! Vries ze in na het bakken (zonder frosting). Even opwarmen in de oven en klaar.

    Wat als ik geen roomkaas lust of in huis heb?
    Je kunt ook een glazuur maken met poedersuiker en een beetje water of melk, of ze gewoon naturel eten.

    konijnen kaneelbroodjes recept voor pasen

    ©Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

    2
    Done

    Haal de rol kaneelbroodjes-deeg uit de verpakking. Snijd 6 gelijke stukken af. Je hebt nu zes deeg cirkel.

    3
    Done

    Leg vier van de stukken kaneel brood op de bakplaat bekleed met bakpapier.

    4
    Done

    Rol de overige twee cirkel uit zodat je twee stroken hebt. Snijd de stroken in tweeën. Neem een van stuk en vorm deze als oren boven één van de vier deegcirkels op de bakplaat. Zoals de afbeelding.

    5
    Done

    Breek het ei boven een kom en klop deze los. Besmeer de kaneel konijnen in met het ei-mengsel.

    Zet de bakplaat in de oven voor 11-14 minuten tot de konijnen kaneelbroodjes goudbruin zijn.

    6
    Done

    Haal de konijnen kaneelbroodjes uit de oven.
    (OPTIE) wil je roomkaas toevoegen dan kun je het beste dit nu doen. Dan smelt de roomkaas lekker in het broodje.

    Leg de chocolade druppels of rozijnen zo dat het een gezichtje wordt. Laat de broodjes nog iets afkoelen en geniet!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    appeltaart croissants Babies Kitchen
    previous
    Appeltaart croissants
    paashaas croissants
    next
    Paashaas croissants

    Add Your Comment