Paashaas croissants

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blik (240 gram) croissantdeeg
1 ei
chocolade druppels/rozijnen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Paasontbijt

Directions

Paashaas croissants

Het paasweekend staat voor de deur. Daarom vandaag nog een lekker croissant recept voor tijdens het Paasontbijt. Het recept zijn eigenlijk gewoon zelfgemaakte croissantjes. Kan je het dan wel een recept noemen? Misschien niet een recept maar deze paashaas croissants zijn wel leuk om te zien bij het paasontbijt. Het is misschien even uitvogelen hoe ze te maken, maar door goed naar de plaatjes te kijken moet het vast en zeker lukken.

De paashaas croissants zijn lekker klein en daarmee meteen gezicht ook voor de kleinere eters van het gezin. Serveer er wat jam, boter of chocolade pasta bij en het feest kan niet meer stuk. (Okay dat laatste was natuurlijk niet voor de allerkleinste).

Wat hebben jullie geplant voor het paasweekend? Zijn alle boodschappen al binnen of ben je nog zoekende naar lekkere dingen om te serveren of om te maken met de kids? Mocht je nog alle Paasrecepten van Babies Kitchen op een rij willen. Klik dan hier of zie de lijst morgen op de website.

Wij wensen jullie alvast een heel fijn Pasen!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Haal het croissant deeg uit de verpakking en rol het uit.

Snijd het in 3 plakken en zorg ervoor dat de snijdlijnen aan elkaar zitten. Gebruik hiervoor een deegroller.

3
Done

Snijd een plak in repen van 4.

Vouw de reep dubbel en rol hem op tot worst met je handen. Zo heb je een dun slang zeg maar.

4
Done

Leg de strook verticaal op de bakplaat en snij een kant in ongeveer 2 centimeter. Dit zijn de oren (zie afbeelding)

Doe de strook iets op elkaar en druk aan. Dit is het gezicht. (zie afb 2)

Rol de rest eronder op. Dit is het lichaam.

5
Done

Breek het ei in een kommetje en klop het ei los. Doe wat van het geklopt ei over de paashaas croissants.

Zet de croissants in de oven voor 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de croissants uit de oven en serveer.

6
Done

OPTIE

Je zou de paashaas croissants nog een oogje kunnen geven met wat chocolade druppels of rozijnen.
Bij rozijnen moet je deze wel even 5 minuten laten wellen in water van tevoren.

Voeg het oogje toe voor ze in de oven gaan. Of als ze uit de oven komen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

konijnen kaneelbroodjes
previous
Konijnen kaneelbroodjes
Wafels met fruit
next
Wafels met fruit

Add Your Comment