Directions
Citroenkoekjes met Witte Chocolade
Al ruim twee jaar ben ik bezig met het overzetten van alle recepten van mijn oude blog, Recepthoekje.nl, naar Kidshoekje.nl. Zo hoef ik nog maar één blog te beheren. Inmiddels heb ik al meer dan 240 recepten overgezet, maar er staan er nog zeker 100 op de planning. Mijn doel is om dit voor de zomer van 2025 af te ronden. Een paar weken geleden lag mijn oude blog even uit de lucht. Ik kreeg toen de vraag of deze voorgoed offline was, omdat een recept niet gevonden kon worden op Kidshoekje. Het ging om het recept voor Citroenkoekjes met Witte Chocolade. Tijd dus om dit recept direct goed over te zetten!
Mijn favoriete koekjes zijn zonder twijfel mijn beroemde chocolate chip cookies. Als het om deze koekjes gaat, ben ik heel kieskeurig hoe ik ze lekker vind. Koekjes bakken is echt een kunst. Je kunt ze niet zomaar in de oven zetten en wachten tot de kookwekker afgaat. Nee, je moet opletten, kijken, ruiken, voelen en ze precies op het juiste moment uit de oven halen. Het geheim? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zelfs met een recept dat ik al 100 keer heb gebruikt, gaat het soms nog mis.
Mijn zoon houdt niet van melk- of pure chocolade, alleen van witte chocolade. Zo ontstonden mijn ‘witte chocolate chip koekjes met citroen’. Het recept stamt uit 2013, dus het is alweer een tijdje geleden dat ik ze maakte. Maar als ik mijn volgers mag geloven, is het recept een absolute HIT!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik het deeg of de gebakken koekjes invriezen?
Ja! Je kunt het deeg in huishoudfolie wikkelen en als een rol in de vriezer bewaren. Voor gebakken koekjes: laat ze volledig afkoelen, bewaar ze in een luchtdichte bak of zak, en leg bakpapier tussen de koekjes als je ze stapelt.
Hoe lang blijven de koekjes vers?
De koekjes blijven ongeveer 5 dagen vers in een luchtdichte trommel.
Kan ik de citroen vervangen door een andere smaak?
Zeker! Je kunt citroen vervangen door bijvoorbeeld sinaasappel of limoen voor een andere frisse twist.
Wat is het geheim van perfect gebakken koekjes?
Opletten tijdens het bakken! Haal de koekjes uit de oven zodra de randen goudbruin zijn, maar de binnenkant nog wat zacht oogt.
Welke witte chocolade is het beste om te gebruiken?
Ik gebruik gewoon de goedkoopste witte chocolade reep van de Lidl en deze werkt prima voor mij. Het mooiste zijn witte chocolade druppels, maar die zijn ook een stuk duurder.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een sauspan op het fornuis. | |
3
Done
|
Was en rasp de citroen. | Klop het ei los met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. | |
4
Done
|
Meng de bloem, de baking soda en zout samen in een kom. | |
5
Done
|
Hak de chocolade klein. | |
6
Done
|
Verdeel het deeg over drie grote stukken huishoudfolie en rol het deeg op tot 3 worsten. | |
7
Done
|
Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in plakken van 1,5-2 cm dik. Rol balletjes van het deeg en verdeel deze met wat ruimt er tussen over de beklede bakplaat. | Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 30 minuten af koelen. | |