Citroenkoekjes met Witte Chocolade

0 0
Citroenkoekjes met Witte Chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram bloem
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
170 gram ongezouten boter
115 gram lichte basterdsuiker
55 gram suiker
1 ei
1 citroen
275 gram witte chocolade
bakpapier
huishoudfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Citroenkoekjes met Witte Chocolade

    Al ruim twee jaar ben ik bezig met het overzetten van alle recepten van mijn oude blog, Recepthoekje.nl, naar Kidshoekje.nl. Zo hoef ik nog maar één blog te beheren. Inmiddels heb ik al meer dan 240 recepten overgezet, maar er staan er nog zeker 100 op de planning. Mijn doel is om dit voor de zomer van 2025 af te ronden. Een paar weken geleden lag mijn oude blog even uit de lucht. Ik kreeg toen de vraag of deze voorgoed offline was, omdat een recept niet gevonden kon worden op Kidshoekje. Het ging om het recept voor Citroenkoekjes met Witte Chocolade. Tijd dus om dit recept direct goed over te zetten!

    Mijn favoriete koekjes zijn zonder twijfel mijn beroemde chocolate chip cookies. Als het om deze koekjes gaat, ben ik heel kieskeurig hoe ik ze lekker vind. Koekjes bakken is echt een kunst. Je kunt ze niet zomaar in de oven zetten en wachten tot de kookwekker afgaat. Nee, je moet opletten, kijken, ruiken, voelen en ze precies op het juiste moment uit de oven halen. Het geheim? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zelfs met een recept dat ik al 100 keer heb gebruikt, gaat het soms nog mis.

    Mijn zoon houdt niet van melk- of pure chocolade, alleen van witte chocolade. Zo ontstonden mijn ‘witte chocolate chip koekjes met citroen’. Het recept stamt uit 2013, dus het is alweer een tijdje geleden dat ik ze maakte. Maar als ik mijn volgers mag geloven, is het recept een absolute HIT!

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik het deeg of de gebakken koekjes invriezen?
    Ja! Je kunt het deeg in huishoudfolie wikkelen en als een rol in de vriezer bewaren. Voor gebakken koekjes: laat ze volledig afkoelen, bewaar ze in een luchtdichte bak of zak, en leg bakpapier tussen de koekjes als je ze stapelt.

    Hoe lang blijven de koekjes vers?
    De koekjes blijven ongeveer 5 dagen vers in een luchtdichte trommel.

    Kan ik de citroen vervangen door een andere smaak?
    Zeker! Je kunt citroen vervangen door bijvoorbeeld sinaasappel of limoen voor een andere frisse twist.

    Wat is het geheim van perfect gebakken koekjes?
    Opletten tijdens het bakken! Haal de koekjes uit de oven zodra de randen goudbruin zijn, maar de binnenkant nog wat zacht oogt.

    Welke witte chocolade is het beste om te gebruiken?
    Ik gebruik gewoon de goedkoopste witte chocolade reep van de Lidl en deze werkt prima voor mij. Het mooiste zijn witte chocolade druppels, maar die zijn ook een stuk duurder.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. |
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    2
    Done

    Smelt de boter in een sauspan op het fornuis. |
    Meng de gesmolten boter met de suikers in een kom.

    3
    Done

    Was en rasp de citroen. | Klop het ei los met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. |
    Roer het ei-mengsel door de suikers.

    4
    Done

    Meng de bloem, de baking soda en zout samen in een kom. |
    Roer de bloem beetje bij beetje door het botermengsel tot het een goed gemengd beslag vormt.

    5
    Done

    Hak de chocolade klein. |
    Vouw de chocolade door het beslag.

    6
    Done

    Verdeel het deeg over drie grote stukken huishoudfolie en rol het deeg op tot 3 worsten. |
    Leg de deeg worsten minimaal 30 minuten in de koelkast.
    *Wil je niet al het deeg in een keer gebruiken, dan kun je het deeg ook in de vriezer op deze manier bewaren.

    7
    Done

    Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in plakken van 1,5-2 cm dik. Rol balletjes van het deeg en verdeel deze met wat ruimt er tussen over de beklede bakplaat. |

    Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden. |

    Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 30 minuten af koelen. |

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Slow Cooker Vegetarische Bokbier Stoof - Kidshoekje.nl
    previous
    Slow Cooker Vegetarische Bokbier Stoof
    Verkruimelde Falafel Bowl met Sumac Groenten - Kidshoekje.nl
    next
    Verkruimelde Falafel Bowl met Sumak Groenten

    Add Your Comment