Directions
In 2019 besloot ik, na aandringen van mijn man en zijn collega’s, een salade business te starten. Ik maakte maaltijdsalades in weckpotten voor hun lunch en soms zelfs voor hun diner. Elke week had ik nieuwe salades, die ik naar kantoor bracht en de gebruikte weckpotten weer inwisselde.
Hieruit heb ik een flinke verzameling heerlijke salades overgehouden, en het is tijd om deze eindelijk op de blog te delen!
Feta Bietensalade
Zeg je bieten, dan moet ik direct aan Australië denken. Daar zijn ze namelijk dol op bieten! Dat was in ieder geval mijn indruk na drie weken rondreizen. Vooral op burgers worden bieten graag gebruikt.
Bieten: you love them or you hate them. Zelf ben ik er niet dol op, maar ik eet ze wel. In een salade vind ik ze juist een perfecte combinatie met feta. De aardse en zoete smaak van de biet matcht geweldig met de zoute, romige feta. Dit maakt de salade niet alleen smaakvol, maar ook lekker fris!
Wil je een salade in een weckpot maken om mee te nemen naar je werk? Dan is de opbouw van de ingrediënten in de pot cruciaal. Zo blijft alles vers en knapperig.
Voor deze salade is de volgorde als volgt:
- Dressing
- Komkommer
- Gegrilde zoete aardappel
- Linzen
- Bieten
- Feta
- Spinazie
- Maak de salade af met wat vers citroensap voor extra frisheid.
Hoe eet je de salade?
Voor het eten kun je de pot goed schudden en direct uit de pot eten, of je stort de salade op een bord. Bewaar de salade maximaal drie dagen in de koelkast voor de beste smaak en versheid.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Hoe lang blijft de salade vers?
De salade blijft tot drie dagen lekker als je deze in de koelkast bewaart.
Kan ik de salade mealpreppen?
Ja zeker! Deze feta bietensalade is ideaal om vooraf te maken. Doe je de salade in een pot volg dan goed de stappen met hoe je de pot moet opbouwen.
Kan ik de salade ook zonder feta maken?
Absoluut! Je kunt feta vervangen door geitenkaas of een plantaardig alternatief.
Kan ik de zoete aardappel weglaten?
Zeker, vervang de zoete aardappel eventueel met pompoen of kikkererwten.
Kan ik de salade in een andere pot bewaren?
Ja, maar een weckpot is ideaal omdat deze goed afsluit en de ingrediënten vers houdt. Belangrijk is dus een pot te gebruiken die je goed kan afsluiten.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
zoete aardappelsSchil de zoete aardappel en snij in blokjes. | Meng de zoete aardappel met 2 eetlepels olijfolie en de cayenne. | Leg de zoete aardappel op de bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven. Hussel halverwege de tijd de zoete aardappel door elkaar. | Laat de zoete aardappel compleet afkoelen. |
3
Done
|
OverigeSnij de bieten in blokjes. | Giet de linzen uit blik en spoel af tot het stopt met schuimen. Laat ze goed uitlekken. | Was de komkommer en snij in dunne plakjes. | Was de spinazie en laat goed drogen. |
4
Done
|
DressingMeng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
5
Done
|
Salade potDoe alle ingrediënten van de salade als volgt in een weckpot: 1. Dressing |
6
Done
|
Bewaar de salade in de koelkast. Tot drie dagen lekker. | Eet uit de pot of serveer op een bord. |