Directions
Indische Rode Linzen Spinaziesoep
Linzen, ik vind ze heerlijk, maar ik eet ze eigenlijk veel te weinig. Ze zijn ontzettend veelzijdig: in een salade, curry of een heerlijke soep. En dat bracht me op dit recept: Indische rode linzen spinaziesoep.
Na een turbulente zwangerschap van Logan duurde het lang voordat ik weer in de keuken stond. Een nieuw gezinsleven en een zware zwangerschap zorgden ervoor dat koken niet mijn prioriteit was. Een van de eerste recepten die ik daarna weer maakte, was deze soep. Het is een voedzaam en makkelijk gerecht, perfect voor koude winterdagen die eindeloos lijken te duren.
De soep bevat misschien meer ingrediënten dan je van mij gewend bent, en ik begrijp dat je misschien geen ketoembar (korianderpoeder) in huis hebt. Geen probleem! Laat het gewoon weg, maar probeer de rest zeker uit. Vooral als je van heerlijke Indische vegetarische gerechten houdt.
Serveer de soep met een lepel yoghurt als topping en eet het met naan in plaats van stokbrood. Enjoy!
Ingrediënten toegelicht
- Linzen – Je kunt zowel gedroogde linzen als linzen uit blik gebruiken. Gedroogde linzen moeten enkele uren weken en hebben een langere kooktijd.
- Ketoembar (korianderpoeder) – Verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Wil je niet een hele pot kopen? Laat het weg of voeg verse koriander als topping toe.
- Spaanse peper (optioneel) – Houd je van pittig? Voeg dan één fijngesneden Spaanse peper toe bij de gember en knoflook.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik linzen uit blik gebruiken in plaats van gedroogde linzen?
Ja, dat kan! Spoel de linzen goed af en voeg ze later toe, zodat ze niet te zacht worden.
Is de soep geschikt voor kinderen?
Absoluut! Laat de Spaanse peper weg als je het minder pittig wilt maken.
Kan ik de soep invriezen?
Ja. Laat wel de topping van yoghurt weg. de soep tot drie maanden goed in de vriezer.
Kan ik andere groenten toevoegen?
Zeker! Wortel, doperwten of zoete aardappel past er goed bij.
Kan ik de soep helemaal glad pureren?
Ja, als je van een romige structuur houdt, kun je de soep helemaal pureren.
©(2015-2025)Wendy Moedt. Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com
Steps
1
Done
|
Bij gebruik van Gedroogde LinzenLaat gedroogde linzen enkele uren weken in water. | Giet het water af. |
2
Done
|
Rasp de gember. | Pel en snipper de knoflook en ui. |
3
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in een grote soep pan. | Fruit de ui in de pan voor 4 minuten. | Voeg de gember en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. | Voeg de komijn, ketoembar en kerriepoeder toe en bak deze 3 minuten mee. |
4
Done
|
Verkruimel het bouillonblokje in de pan en schenk 1 liter water erbij en de gepelde tomatenblokjes. | Breng de soep langzaam aan de kook. |
5
Done
|
Voeg de linzen aan de soep toe en laat dit 30-40 minuten staan. |
6
Done
|
Breng de soep op smaak met zout en peper. | Pureer de soep iets, maar niet helemaal glad. |
7
Done
|
Was de spinazie en voeg deze per hand toe. Roer het door de soep, als de spinazie is geslonken kun je meer toevoegen. | Serveer de soep per kom met één eetlepel yoghurt. |