125 gram boter (zacht) | |
100 gram suiker | |
1 tlp vanille | |
1 ei | |
250 gram (+ extra) maizena | |
spikkels |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik ben opgegroeid in Amsterdam zuid oost en daarmee met veel internationale keukens. Zoals de Surinaamse keuken. Ik ben er dol op. Aanstaande donderdag is het natuurlijk Koningsdag en dat deed me aan een Surinaamse lekkernij denken: maizena koekjes. Ik hoor je misschien denken dat heeft Koningsdag met deze Surinaamse koekjes te maken? Nou op de een of andere manier koop ik ze vaak op Koningsdag.
Maizena koekjes zijn heel makkelijk om te maken en tevens geschikt om met je kinderen te maken. Natuurlijk had ik wel een recept nodig. Een tijdje terug had ik al een recept voorbij zien komen van mede foodblogger Rachel van Cakies. Perfect om te gebruiken. In haar recept kun je ook een stap voor stap foto’s zien.
Bij ons was het maken van de foto’s iets ingewikkelder. Misschien heb je het al op Instagram voorbij zien komen. Logan was namelijk erg geïnteresseerd in de koekjes. Wat een goede foodfoto maken nogal in de weg zat.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Mix de boter en suiker samen in een kom tot het goed zacht geheel is. Gebruik een handmixer of een keukenmachine hiervoor. |
3
Done
|
Voeg de vanille en het ei toe en mix het er doorheen. |
4
Done
|
In een kom met de zout met de maizena. Voeg de maizena beetje voor beetje toe aan het botermengsel. Terwijl je aan het mixen bent. Doe dit tot er een zacht deeg vormt waarvan je een bal kan maken maar niet al te veel plakt. |
5
Done
|
Rol balletjes van het maizena deeg en leg deze 2 cm uit elkaar op de bakplaat. Doop je vork in de overige maizena en duw de balletjes plat met je vork. |
6
Done
|
Bestrooi wat spikkels/sprinkles over de koekjes en zet de bakplaat 12-15 minuten in de voor verwarmde oven. Let op dat de koekjes niet bruin worden. Ze moeten enig sinds wit/licht goud bruin zijn. |
7
Done
|
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. |