Directions
Airfryer Bagels
Ik ben echt dol op bagels! Maar in Nederland is het best lastig om écht lekkere bagels te vinden, vooral in de supermarkt. De bagels van Bagels & Beans zijn bijvoorbeeld een favoriet van mij. Heb jij nog een goede tip? Laat het me weten!
Toen ik het nieuwste kookboek van Sabine Koning, Het Airfryer Boek, ontving, stond het vol met recepten die mij meteen aanspraken. Helaas mag ik niet alles delen voor een recensie, maar één recept sprong er voor mij echt uit: Homemade Airfryer Bagels. En goed nieuws: dat mocht ik wél delen! Uiteraard ben ik meteen de keuken ingedoken.
Slechts 2 ingrediënten voor zelfgemaakte bagels
Ik ben eerlijk gezegd geen expert in brood bakken – gist schrikt me altijd een beetje af, en ik heb gewoon niet zoveel geduld. Maar dit recept? Dit móest lukken! Je hebt slechts twee ingrediënten nodig: Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Zo simpel!
Ik koos ervoor om het recept precies te volgen, inclusief het gebruik van echte Griekse yoghurt, terwijl ik normaal eerder voor een plantaardige variant ga. Het kneden ging goed, al heb ik het deeg misschien iets te lang gekneed. Voor de vorming van de bagels heb ik het iets anders aangepakt dan in het boek: ik maakte gewoon een bolletje en drukte er een gat in. Daarna gingen ze de airfryer in! In het boek staat dat ze 15 minuten nodig hebben, maar mijn airfryer had net iets langer nodig om ze perfect gaar te krijgen.
Het resultaat?
Verrassend lekker! De bagels waren heerlijk! Ze deden me denken aan een mix tussen brood en een scone – iets luchtiger en cake-achtig. Maar met een beetje roomkaas erop? Echt een aanrader!
Ik ben nu al van plan om ze opnieuw te maken, maar dan in mijn favoriete smaak: Cinnamon Raisin Bagels. Wordt vervolgd!
Wil je mijn volledige recensie van Het Airfryer Boek lezen? Klik hier!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik plantaardige yoghurt gebruiken in plaats van Griekse yoghurt?
Ja, dat kan! Houd er wel rekening mee dat de structuur iets kan veranderen. Ik heb dit zelf dus nog niet geprobeerd.
Welke airfryer heb jij gebruikt voor dit recept?
Ik heb Philips Airfryer, maar elk model werkt anders, dus let op de baktijd. In het boek van Sabine Koning, gaat ze ook in op diverse Airfryers en ik geloof dat ze op OhMyFoodness hier ook een artikel over heeft staan.
Kun je de Airfryer bagels ook in de oven bakken?
Ja, dat zou moeten kunnen. Bak ze op 180°C voor ongeveer 20-25 minuten.
Hoe kom ik aan Everything but the Bagel-mix?
In Nederland heb ik dit nog nooit gevonden. Jij wel? Laat het vooral weten in een reactie. Hieronder staat het recept van Sabine Koning uit het boek, maar ook op Kidshoekje.nl heb ik mijn eigen recept.
Klik hier voor recept Everything but the Bagel kruidemix.
Hoe lang blijven de bagels vers?
Ze blijven het lekkerst op de dag van bakken, maar je kunt ze luchtdicht bewaren en de volgende dag even opwarmen.
Kun je de bagels invriezen?
Ja! Bewaar ze in een afgesloten zak en warm ze voor het eten kort op in de airfryer of oven.
Deze post bevat ontvangen producten van Becht | Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
©Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Tenzij anders vermeld. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com
Steps
1
Done
|
Everything but the bagel-mixMeng alle ingrediënten in een kom door elkaar. | Bewaar de mix in een luchtdicht potje. Zeker tot 3 maanden goed. | |
2
Done
|
BagelsDoe het zelfrijzende bakmeel in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt en het snufje zout aan toe. | Kneed met je handen tot een plakkerig maar bewerkbaar deeg. Het deeg mag best iets aan je handen blijven plakken, maar je moet het wel kunnen kneden. | |
3
Done
|
Verdeel het deeg in vieren en rol van elk deel deeg een streng van circa 20 CM lang. | Maak een rondje van de streng deeg en duw de uiteinden goed aan elkaar. |
4
Done
|
Smelt de boter. | Bestrijk de bovenkant van de bagels met gesmolten boter en dip de ingesmeerde kant vervolgens in de Everything but the bagel-mix. | |
5
Done
|
Verwarm de Airfryer tot 180 graden. | Leg de bagels per 2 of 4 in de Airfryer en bak in 15 minuten gaar. (Zelf heb ik dit per 2 gedaan om wat ruimte tussen de bagels te houden.) | Laat iets afkoelen en geniet! |