Directions
Caprese gevulde portobello van de Barbecue
Nu wij thuis steeds vaker vegetarisch eten, bedenk ik ook voor een zomerse barbecue graag nieuwe vegetarische recepten. De afgelopen twee jaar ben ik paddenstoelen steeds meer gaan waarderen — portobello’s vind ik inmiddels echt verslavend lekker! Deze keer besloot ik Caprese gevulde portobello op de barbecue te maken.
Eerlijk is eerlijk: ik had nog niet vaak portobello’s gegeten. De laatste keer was in Amerika bij Shake Shack, waar ze een heerlijke portobello burger serveren. Die wil ik zeker nog eens namaken! Maar terug naar dit gerecht: tijdens mijn zoektocht naar lekkere vegetarische bbq recepten kwam ik vaak gevulde portobello’s tegen. Dus dacht ik: waarom niet zelf proberen? Deze Caprese variant is super simpel, maar zó smaakvol. Je vult de portobello met mozzarella en tomaat, en als je wilt voeg je wat verse basilicum en een drupje balsamico toe. Zo krijg je die klassieke Caprese-smaak, maar dan lekker van de barbecue.
Het is makkelijk, snel en perfect voor een zomerse vegetarische bbq met het hele gezin. Probeer het dus zeker eens uit deze zomer!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Hoe lang moeten de Caprese gevulde portobello op de barbecue?
Ongeveer 8 tot 10 minuten, tot de mozzarella lekker gesmolten is en de portobello mooi gaar is. Houd het goed in de gaten, want elke barbecue is anders!
Kun je de gevulde portobello ook in de oven maken?
Ja hoor! Heb je geen barbecue, dan kun je de portobello’s ook prima in de oven bereiden. Zet ze op 180 graden voor zo’n 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
Absoluut! Kinderen vinden de combinatie van tomaat en gesmolten mozzarella vaak heerlijk. Tip: gebruik kleinere portobello’s voor kleine handjes.
Wat serveer je lekker bij gevulde portobello’s?
Lekker met een frisse salade, stokbrood met kruidenboter of gegrilde groenten. Zo maak je er makkelijk een complete vegetarische maaltijd van!
Kun je de portobello’s van tevoren vullen?
Zeker weten! Je kunt de portobello’s ‘s ochtends al vullen en in de koelkast bewaren. Zo hoef je ze ’s avonds alleen nog maar op de barbecue te leggen.
Steps
1
Done
|
Maak de portobello’s schoon door ze voorzichtig met een vochtige keukenpapier schoon te vegen. Verwijder eventueel de steeltjes, maar laat de hoed intact. |
2
Done
|
Bestrijk de portobello’s licht met olijfolie (binnen en buiten) en bestrooi met zout en peper. | Was de cherrytomaten en halveer ze. Halveer ook de mini mozzarella bolletjes. |
3
Done
|
Vul de portobello’s royaal met de gehalveerde tomaatjes en mozzarella. Druppel er nog een klein beetje olijfolie overheen en breng opnieuw op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
Verwarm de barbecue of grill. | Leg de gevulde portobello’s eventueel op een vel aluminiumfolie of een grillplaat. Leg ze op de barbecue en Gril de portobello’s met de deksel dicht voor ongeveer 8–10 minuten, of totdat de kaas mooi gesmolten is en de portobello’s gaar en zacht zijn. |
5
Done
|
Haal de portobello’s voorzichtig van de barbecue. Garneer eventueel met verse basilicum en balsamico (optioneel). Serveer direct. |