250 gram bloem | |
1 etlp bakpoeder | |
50 gram suiker | |
1/2 tlp zout | |
85 gram ongezouten boter | |
140 gram aardbeien | |
190 gram ricotta | |
70 ml slagroom (ongeklopt) | |
100 gram poedersuiker | |
roze kleurstof |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Babyshower
Organiseer je een high tea babyshower? Dan moet je absoluut deze roze babyshower scones serveren.
Mijn schoonzus is zwanger van haar derde kindje. Eindelijk krijgen we een meisje in de familie, na 2 jongens van haar en natuurlijk onze eigen Logan. Je kan begrijpen dat de hele familie erg enthousiast is. Nu ik zelf ook zwanger ben geweest en inmiddels al wat babyshowers van andere heb meegemaakt, kwam ik tot de realisatie dat zij tijdens haar vorige twee zwangerschappen helemaal geen baby shower had. Three times the charm! Ik besloot daarom mijn schoonmoeder en schoonzusjes op te trommelen om een babyshower voor haar te organiseren. Iets wat voor mij ook de eerste keer zou zijn.
Iets wat ik wel al eerder heb gedaan is de catering voor een babyshower verzorgen. Voor deze It’s a Girl babyshower besloot ik te gaan voor een high tea baby shower, waar ik de hapjes bij zou verzorgen. Bij een high tea horen natuurlijk scones en sinds mijn schoonzus in verwachting is van een meisje besloot ik roze babyshower scones te maken.
De scones zijn aardbeien scones met een mooie roze glazuur. Feestelijk, makkelijk te maken (ook vooraf) en heel erg lekker. Bij de scones serveerde ik was aardbeien jam en slagroom.
Bekijk ook wat ik nog meer maakte voor de babyshower:
1
Done
|
Verwarm de oven op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Meng in een grote kom: bloem, bakpoeder, suiker en zout. Roer alles goed door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed deze door de bloem tot het een soort zand structuur krijgt. |
3
Done
|
Was de aardbeien schoon en droog ze goed af. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Voeg de aardbeien toe aan het deeg en meng alles door elkaar. Maak je geen zorgen als de aardbeien papperig worden. |
4
Done
|
Meng de ricotta en slagroom door het deeg tot het een grote goed gemengde deegbal vormt. |
5
Done
|
Strooi wat bloem over het aanrecht en leg het deeg erop. Druk het deeg aan en rol iets uit tot 2 cm dik. Snijd het deeg ik gelijke stukken zo groot als je wilt en verplaats het deeg met een spatel op een bakplaat. |
6
Done
|
Doe de bakplaat in de oven en bak de scones 10-15 minuten tot ze licht goud bruin zijn. Om te controleren kun je kijken of de onder kant van de scones niet meer zacht zijn. Haal de scones uit de oven en laat iets afkoelen. |
7
Done
|
In een kom meng de poedersuiker met 1 etlp water en een paar druppels roze kleurstof. Roer alles goed door elkaar. Met een theelepel maak strepen van de glazuur over de scones en laat dit uitharden. |