Directions
Vegetarische Cheeseburger Orzo
In de zomervakantie is koken nou niet bepaald mijn hobby. Na een dagje strand of dierentuin wil ik gewoon iets dat snel, makkelijk én kindvriendelijk is. Herkenbaar?
Dan is deze Vegetarische Cheeseburger Orzo echt iets voor jou!
Orzo is zo’n ingrediënt waar ik graag mee kook – of het nou een frisse salade is of een warme avondmaaltijd. Mijn kinderen vinden het heerlijk, en het is lekker snel klaar. Win-win!
Normaal ga ik voor orzo met courgette als ‘standaard go-to’, maar deze keer wilde ik eens wat anders. En nee, bij deze cheeseburger orzo komt geen broodje kijken. 😉
Wat het dan wél is? Een heerlijk kruidig mengsel geïnspireerd op een cheeseburger (denk: ketchup, mosterd en cheddar!) met orzo als basis. Je serveert het in een kom, maakt het af met wat augurkjes bovenop, en klaar ben je.
✅ Binnen 30 minuten klaar
✅ Kids love it
✅ Makkelijk vegetarisch aan te passen
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat is orzo precies?
Orzo is een pastasoort die lijkt op rijst. Het kookt snel en is perfect voor salades of éénpansgerechten.
Is deze cheeseburger orzo alleen vegetarisch?
Nee absoluut niet. Wil jij runder, varkens of kippengehakt gebruiken dan kan dit ook heel goed. Let wel op dat het gehakt goed gaar is.
Kan ik dit gerecht voorbereiden?
Zeker! Je kunt het van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot 2 dagen.
Kan ik dit ook invriezen?
Ja, laat het volledig afkoelen en vries het luchtdicht in voor max. 3 maanden.
Welke kaas gebruik ik het beste?
Geraspte cheddar is perfect voor die echte ‘cheeseburger’ smaak. Kun je dit niet vinden, dan kun je prima een jonge of oude kaas die wel lekker smelt gebruiken.
Mag ik variëren met toppings?
Zeker weten! Voeg bijvoorbeeld wat gebakken uitjes, tomaatjes of ijsbergsla toe voor extra crunch.
Steps
1
Done
|
Verwarm een koekenpan of hapjespan met een beetje olie en bak het vegetarisch gehakt goudbruin. |
2
Done
|
Voeg de orzo, bouillon, ketchup en mosterd toe. Roer goed door en breng aan de kook. | Laat 10–12 minuten zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is en het vocht grotendeels is opgenomen. |
3
Done
|
Roer de geraspte cheddar door het geheel tot het gesmolten is. | Serveer in kommen en garneer met plakjes augurk en extra cheddar. Eet smakelijk! |