Directions
Romige Pompoensoep met Kokosmelk en Kerrie
De afgelopen weken hadden mijn kinderen op maandag kookles (hoe leuk!). Superleuk natuurlijk, maar aan het einde van de dag hadden ze alles al opgegeten en was er thuis geen honger meer. Zo ontstond bij ons heel spontaan soep-maandag. Nu zijn mijn kinderen niet per se dol op soep, maar ik vind het belangrijk dat ze het blijven : je weet maar nooit welke soep ineens een favoriet wordt.
Omdat het volop pompoenseizoen is, besloot ik een pompoensoep te maken. Zelf had ik zin in wat extra smaak, dus voegde ik kerriepoeder en een stukje gember toe voor een beetje pit. Nog wat kokosmelk erbij en ik had een heerlijke romige pompoensoep met kokosmelk en kerrie. Voor de kinderen maakte ik de soep wat milder: in hun kommetje roerde ik gewoon een lepel crème fraîche door de soep. Dat maakt het zachter en romiger van smaak. Zo kan iedereen aan tafel genieten, groot én klein!
Tip!
Maak je eigen kom compleet met je favoriete toppings zoals gebakken uitjes, croutons of een snufje chili flakes voor extra pit. Serveer met knapperig stokbrood of pitabroodjes en de buikjes zijn weer goed gevuld.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Kan ik deze pompoensoep ook invriezen?
Ja, dat kan! Laat de soep helemaal afkoelen en bewaar hem in een goed afsluitbare bak. In de vriezer blijft hij ongeveer 3 maanden goed. Even opwarmen in een pannetje of magnetron en klaar.
Welke pompoen gebruik je het beste voor soep?
Hokkaido (oranje ronde pompoen) is ideaal, omdat je de schil mee kunt koken. Butternutpompoen (flespompoen) kan ook, die is iets zoeter van smaak.
Kan ik de soep zonder kokosmelk maken?
Zeker. Je kunt de kokosmelk vervangen door kookroom of crème fraîche. Dit maakt de soep wat minder exotisch, maar wel romig en zacht.
Hoe maak ik de soep extra kindvriendelijk?
Roer bij het serveren een eetlepel crème fraîche of (plantaardige) yoghurt door de soep. Dat maakt de smaak milder en romiger.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn. | Verwijder de zaadlijst van de pompoen, schil de pompoen en snijd in blokjes. | Rasp de wortels en snijd in plakjes. | Schil de gember en rasp. |
2
Done
|
Verwarm wat olie in een grote soeppan. | Fruit ui, knoflook, gember en kerriepoeder 2 minuutjes tot het heerlijk geurt. |
3
Done
|
Voeg pompoen en wortel toe en roer alles goed door. Kruid met wat peper. | Schenk 600 ml water erbij zodat de groente goed onderstaan. | Verkruimel het bouillonblokje in de pan. Breng het aan de kook. | Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. |
4
Done
|
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.| Schenk de kokosmelk bij de soep, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. | Serveer ! |