5 appel | |
20 aardbeien | |
25 frambozen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Appelmoes 2.0
Het is Zomer dat betekend dat er een overvloed aan fruit in huis. Met het warme weer betekend ook dat het fruit wat sneller verlept en om weg te gooien is natuurlijk zonde. Van de week aten Logan en ik met ze tweeën en besloot ik eens wat extra lekkers voor hem te maken. Terwijl ik een aantal appels aan het schillen was voor appel(taart)moes. Zag ik de berg aan aardbeien en frambozen liggen die ik nog had. Iets te veel misschien om voor ze verlepten op te eten. Waarom niet appel bessenmoes maken. Net zo lekker als appelmoes, met een extra zoetje van de aardbeien en een zuurtje van de frambozen.
In 20 minuten heb je een zelfgemaakte appelmoes klaar, dus waarom niet wat extra’s voor het avondeten. Of een lekker fruithapje voor je baby.
1
Done
|
Schil de appels en snij in stukken. |
2
Done
|
Stomer: Doe de appelstukjes 10 minuten in de stomer. (of) Kook: Doe de appelstukjes in een pan met water en breng dit aan de kook.Draai het vuur laag en laat de appels zachtjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. |
3
Done
|
Was de aardbeien en frambozen en snij de kronen van de aardbeien. Giet de appels af en pureer ze met de aardbeien en frambozen. Pureer het tot de substantie die jij wilt dus met of zonder stukjes. |
4
Done
|
BewarenKoelkast: 3 dagen |