Directions
Chocolade en Aardbeien Chiapudding
Anno 2014 had ik nog geen kinderen en was ik helemaal in de ban van foodtrends. Superfoods zoals quinoa, chiazaad en amandelmelk waren niet aan te slepen. En natuurlijk moest ik toen ook aan de slag met de populaire chiapudding! Zo ontstond mijn Chocolade en Aardbeien Chiapudding. Een gezond dessert dat ook perfect is als makkelijk ontbijt.
Met slechts twee ingrediënten, chiazaad en (plantaardige)melk, kun je eindeloos variëren. Ik blijf het magisch vinden hoe chiazaad in de koelkast verandert in een puddingachtige structuur. Hoe dat precies werkt? Geen idee, maar ik vind het geweldig!
Ik besloot er een luchtige Chia Aardbeien Chocomousse van te maken. De textuur zit tussen een pudding en mousse in, en het smaakt heerlijk romig en fris. Voeg er gerust toppings aan toe zoals vers fruit, noten of gepofte rijst. Zo maak je er jouw perfecte gezonde traktatie van voor ontbijt of als toetje.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Hoe lang moet de chiapudding in de koelkast staan?
Minimaal 4 uur, maar een nachtje is het lekkerst voor een stevige puddingstructuur.
Kan ik gewone melk gebruiken in plaats van amandelmelk?
Zeker! Je kunt ook kokosmelk, havermelk of koemelk gebruiken.
Is deze chiapudding geschikt voor kinderen?
Ja! Het is een gezond en kindvriendelijk recept zonder toegevoegde suikers.
Hoe lang kun je de chiapudding bewaren?
In de koelkast blijft het 2 tot 3 dagen goed in een afgesloten potje.
Kan ik diepvriesaardbeien gebruiken?
Ja, laat ze even ontdooien voordat je ze toevoegt of pureert.
Is dit recept ook vegan?
Ja, zolang je plantaardige melk gebruikt is het helemaal vegan!

Steps
|
1
Done
|
Snij de dadels klein. In een wekpot doe de chia zaden, amandel melk en gesneden dadels. Roer dit heel goed door zodat de chia zaden niet op de bodem blijven zitten. Sluit de wekpot goed en doe deze min 2 uur in de koelkast of gewoon over nacht. |
|
2
Done
|
Haal de wekpot uit de koelkast, roer even alles goed door. Doe de inhoud in een blender en voeg de andere ingrediënten toe. Blend alles tot het een mousse is. Gebruik je diepvries aardbeien laat deze dan wel iets ontdooien. Serveer in een glas. Optioneel kun je nog wat toppings op als noten, aardbeien of gepofte rijst er op doen. |




