• Home
  • Kerst
  • Gesmolten Sneeuwpop Marshmallow Chocolade Koekjes

Gesmolten Sneeuwpop Marshmallow Chocolade Koekjes

0 0
Gesmolten Sneeuwpop Marshmallow Chocolade Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

190 gram ongezouten boter
150 gram lichte basterd suiker
100 gram kristalsuiker
2 eieren
350 gram bloem
1 eetlepel maïzena
5 gram (1 1/2 tlp) bakpoeder
1 theelepel zout
200 gram witte chocolade
12-15 marshmallows
Zwarte en rode decoratiestiften

Directions

Gesmolten Sneeuwpop Marshmallow Chocolade Koekjes

Voor Sinterklaas maakte ik uit het nieuwe bakboek Cookies and Crumbs de speculaas chocolate chip cookies. Dat inspireerde mij om weer aan de slag te gaan en verschillende varianten van mijn favoriete koekjes te maken: het chocolate chip koekje. En omdat we midden in de Christmas Cookie Countdown zitten, is er geen beter moment om mijn nieuwe inspiratie meteen uit te testen. Dit keer ging ik voor een koekje dat meteen een glimlach op je gezicht tovert: het gesmolten sneeuwpop marshmallow chocolade koekjes.

Tijdens de feestdagen zie je de gesmolten sneeuwpop vaak terug als decoratie op een suikerkoekje, maar ik wilde het net even anders aanpakken. Mijn basis? Chocolate chip koekjes. In plaats van melk- of pure chocolade koos ik dit keer voor witte chocolade. Dat maakt het koekje zoeter, maar ook meteen mooi licht van kleur. En niet onbelangrijk: mijn zoon eet alleen witte chocolade, dus daarmee waren teleurgestelde gezichten uitgesloten.

Het enige wat ik nog niet wist: werkt mijn idee ook echt? Ik besloot het deeg om een marshmallow heen te vouwen en die er een stukje uit te laten steken, zodat hij een soort geroosterde look zou krijgen. Het resultaat was perfect. De keuken rook heerlijk en na het afkoelen kon ik ze gaan decoreren. Ze zijn ontzettend leuk geworden. En eerlijk? Ik denk dat ik dit recept komende zomer nog eens gebruik voor een soort s’mores koekje.

To be continued…

 

Veelgestelde Vragen

Kan ik deze sneeuwpop koekjes ook met melk- of pure chocolade maken?
Ja, dat kan zeker. De smaak wordt dan iets minder zoet, maar nog steeds heerlijk. Je kunt zelfs wit, melk en puur mixen als je heel avontuurlijk bent.

Moet de marshmallow helemaal in het deeg verstopt zitten?
Nee, laat hem juist een beetje uitsteken zodat hij mooi smelt en een ‘gesmolten sneeuwpop’-look krijgt.

Hoe voorkom ik dat de marshmallow te hard smelt?
Bak op de juiste temperatuur en haal de koekjes tijdig uit de oven. In het recept geef ik precies aan hoe lang.

Kan ik dit koekje ook maken zonder decoratie?
Zeker. Dan krijg je een soort witte chocolade marshmallow chocolate chip cookie.

Hoe lang blijven deze koekjes vers?
In een luchtdichte trommel blijven ze ongeveer 3 dagen lekker zacht.

Kun je dit recept ook maken met kinderen?
Absoluut. Het decoreren is juist superleuk om samen te doen. Maar ook bij het deeg om de marshmallows doen heeft mijn dochter geholpen.

Steps

1
Done

Snijd de zachte boter in blokjes. Doe de boter in de kom of een staande mixer en platte menghaak. Mix 15 seconden op gemiddelde snelheid tot de boter uit elkaar begint te vallen. Voeg beide suiker toe en mix circa 30 seconden tot alles grof gemengd is. Schraap de boter weg langs de randen.

2
Done

Voeg de eieren toe en mix maximaal 20 seconden tot alles gemengd is. Mix niet te lang, het geeft niet al het ei niet helemaal door de rest van het beslag is geklopt.

3
Done

Meng meel, maizena, bakpoeder en zout in een aparte kom. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het botermengsel, mix maximaal 10-14 seconden, voeg de rest toe en herhaal. Schraap de bodem tussendoor schoon.

4
Done

Snijd de chocolade in stukjes. Voeg de chocolade toe aan het beslag en mix op lage snelheid tot de chocolade grof gemengd zijn met de rest.

5
Done

Maak balletjes van 75 gram (1 volle ijsschep of circa 3 eetlepels) tot je ongeveer 15 koekjes hebt. Druk met je duim in elk balletje tot er een diepe holte ontstaat. Vul het met een marshmallow en vouw dan het deeg er omheen zodat de marshmallow wel wat uitsteekt. Herhaal tot alle koekjes gevuld zijn.

6
Done

Stop de balletjes in een platisc bakje met deksel of leg op een schaal die je afdekt met plasticfolie. Laat minimaal 3 uur rusten in de koelkast, maar het liefst tot de volgende dag.

7
Done

Verwarm de oven voor op tot 190 graden (hetelucht) of 210 graden (boven en onder warmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

8
Done

Leg de balletjes met circa 5 CM tussenruimte op de bakplaat. Bak 9 - 10 minuten midden in de oven. De koekje zijn als het goed is wel wat uitgelopen en gerezen en beginnen vast van vorm te worden. De buitenkant licht vochtig en zonder besten. Haal de bakplaat met koekjes uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Leg de koekjes dan op een rooster en laat nog minstens 10-15 minuten rusten.

9
Done

Als de koekjes zijn afgekoeld kun je met zwarte en rode decoratiestift gezichtjes op de marshmallow en de koekjes decoreren als of de sneeuwpoppen zijn gesmolten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Christmas Crack - Kidshoekje.nl
previous
Christmas Crack

Add Your Comment