Broccoli kroketjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram broccoli
20 gram paneermeel
80 gram cheddar (geraspt)
1 ei
1 tlp uienpoeder
paar takken Peterselie
1 tlp oregano (gedroogd)
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Broccoli kroketjes

Wij zitten in de ‘Nee’ fase. Logan is nu 20 maanden en zijn superpower is het woord ‘Nee’. Waar hij eigenlijk wel alles lust, als hij het niet herkent komt er dat vreselijke kleine woordje ‘Nee’. Afgelopen maandag besloot hij nee te zeggen tegen broccoli. Iets wat hij normaal heerlijk vindt. Nu was het ‘nee, nee, nee’. Weggooien van groenten doe ik niet aan, want is het van de week weer ‘nee’. Dan kan ik altijd weer de broccoli proberen. Ik besloot dit maal een broccoli kroketjes te maken. Soort mini aardappelkroketjes maar dan van groenten.

Enige wat ik wel was vergeten is dat ik geen paneermeel of panko in huis had. Gelukkig hebben wij altijd LU-crackers en spelt crackers in huis dus heb ik gewoon 2 Lu crackers helemaal gekruimeld en die gebruikt. Kan natuurlijk ook met beschuit. De broccoli kroketjes kun je zelf zo groot maken als je wilt en zijn tevens van te voren te maken voor een later moment. Zo maakte ik deze tijdens Logan zijn middagdutje en heb ik ze ’s avonds alleen nog even opgewarmd.

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

2
Done

Snij de broccoli in roosjes en kook ze in een pan met een ruime hoeveelheid water. Kook voor 5 minuten en giet de broccoli af. Spoel af met koud water. Laat het goed uitlekken.

Hak de broccoli en peterselie fijn

3
Done

In een kom meng de broccoli, ei, uienpoeder, geraspte cheddar, paneermeel, peterselie, oregano en peter en zout door elkaar. Indien het mengsel te nat is voeg nog wat paneermeel toe.

4
Done

Schep 1,5 etlepel van het mengsel in je hand en rol er kleine kroketjes van. Leg deze vervolgens op de bakplaat. Zet de bakplaat voor 15-20 minuten in de oven tot de kroketjes goud en iets krokant zijn. Draai ze halverwege om.

5
Done

Haal de broccoli kroketjes uit de oven en laat ze iets afkoelen voor je ze serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spaghetti met Gehaktballen
previous
Spaghetti met gehaktballen
Pruimen Appelmoes (Babies Kitchen recept)
next
Pruimen appelmoes

Add Your Comment