150 gram bloemkool | |
80 gram zoete aardappel | |
1/2 mango | |
(*optioneel) kerrie- of paprikapoeder |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Babyvoeding
Van de week had ik voor Logan even een snel groente hapje gemaakt, omdat hij wat at dan wij. We hadden namelijk mensen te eten. Mijn vriendin maakte toen de als grap de opmerking ‘wat een saai en flets gerecht heb je Logan’. Hij kreeg namelijk bloemkool met aardappel stamppot. Flets kon ik mij in vinden nog al één kleurig! Niet hele spannende smaken? Misschien maar meneer vindt het heerlijk. Bloemkool is misschien ook niet een hele spannende groenten, qua smaak als is hij wel eigenzinnig en herkenbaar. De geur doet mij vooral denken aan een bejaarde tehuis. Toch neem ik dat spannende terug. Je kunt namelijk onwijs veel kanten op met bloemkool. Naast in een lekkere stamppot of gekookt. Kun je het gebruiken om rijst te vervangen, je kunt het garneren, wokken of heerlijk in een curry gebruiken.
Met het idee voor een curry kwam ik op de babyvoeding: bloemkool mango curry. Deze twee ingrediënten werken heel goed samen in een curry, dus waarom niet in een babyproof variant?! Voor de aller kleinste die net met zijn combinatie oefenhapjes is begonnen raad ik aan de bloemkool mango curry zonder kruiden te maken. Vanaf 9 maanden kan je best wat kruiden introduceren en dan kan je een snufje milde kerriepoeder of paprikapoeder toevoegen. Een nieuwe culturele smaak beleving!
1
Done
|
Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes. |
2
Done
|
Stoom of kook de zoete aardappel en bloemkool 20 minuten. Bewaar 30 ml kookvocht en giet de rest af. *Wil je wat extra smaak toevoegen, doe er dan nog een snufje kerrie- of paprikapoeder bij. |