Baby bloemkool mango curry

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram bloemkool
80 gram zoete aardappel
1/2 mango
(*optioneel) kerrie- of paprikapoeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Babyvoeding

Directions

Baby bloemkool mango curry

Van de week had ik voor Logan even een snel groente hapje gemaakt, omdat hij wat at dan wij. We hadden namelijk mensen te eten. Mijn vriendin maakte toen de als grap de opmerking ‘wat een saai en flets gerecht heb je Logan’. Hij kreeg namelijk bloemkool met aardappel stamppot.  Flets kon ik mij in vinden nog al één kleurig! Niet hele spannende smaken? Misschien maar meneer vindt het heerlijk. Bloemkool is misschien ook niet een hele spannende groenten, qua smaak als is hij wel eigenzinnig en herkenbaar. De geur doet mij vooral denken aan een bejaarde tehuis. Toch neem ik dat spannende terug. Je kunt namelijk onwijs veel kanten op met bloemkool. Naast in een lekkere stamppot of gekookt. Kun je het gebruiken om rijst te vervangen, je kunt het garneren, wokken of heerlijk in een curry gebruiken.

Met het idee voor een curry kwam ik op de babyvoeding: bloemkool mango curry.  Deze twee ingrediënten werken heel goed samen in een curry, dus waarom niet in een babyproof variant?! Voor de aller kleinste die net met zijn combinatie oefenhapjes is begonnen raad ik aan de bloemkool mango curry zonder kruiden te maken. Vanaf 9 maanden kan je best wat kruiden introduceren en dan kan je een snufje milde kerriepoeder of paprikapoeder toevoegen. Een nieuwe culturele smaak beleving!

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Schil de mango en snij het vrucht vlees in blokjes.

2
Done

Stoom of kook de zoete aardappel en bloemkool 20 minuten.
*Heb je een harde mango, dan kan je de laatste 5 minuten deze nog toevoegen aan de groenten.

Bewaar 30 ml kookvocht en giet de rest af.
Pureer de mango, zoete aardappel en bloemkool en voeg indien nodig om het wat smeuïger te maken wat kookvocht toe.

*Wil je wat extra smaak toevoegen, doe er dan nog een snufje kerrie- of paprikapoeder bij.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Blauwe bes havermoutkoekjes
previous
Blauwe Bes havermoutkoekjes
Tropische ontbijt snoepjes recept
next
Tropische ontbijt snoepjes

Add Your Comment