Tropische ontbijt snoepjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

90 gram ananas (diepvries)
90 gram mango (diepvries)
100 gram havermout
50 gram pompoenpitten
30 gram kokosbloem *vervangen door gewone bloem
2 etlp kokosolie (vloeibaar)* Alternatief: plantaardige olie
30 gram kokosrasp

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Tropische ontbijt snoepjes

Ik denk dat als jij tegen je kind zegt je krijgt een snoepje voor ontbijt. Ze halverwege die zin al om je nek hangen om je kusjes te geven.  Maarja welke verantwoorde ouder geeft zijn kinderen nou snoep voor ontbijt?! Ik klaarblijkelijk. Okay dat is niet helemaal waar, maar zoals deze tropische balletjes met havermout, kokos en fruit eruit zien. Ja dan kan je er wel van maken dat het Tropische ontbijt snoepjes zijn.

Al eerder maakte ik frambozen havermout snoepjes. Verantwoorde snoepjes die lekker zijn en makkelijk om te maken. Kijk je naar de ingrediënten van dit recept dat lijkt het wel een ontbijtje wat je maakt. Ik vond het dus wel een passende naam. In het Engels worden deze snoepjes vaak ‘energy balls’ genoemd. Het zijn goede bouwstoffen om de dag mee te beginnen. Snoepjes vindt ik nou eenmaal aantrekkelijker voor de kids klinken en als ze om deze vragen. Zeg ik geen nee!

Steps

1
Done

Doe de ananas, mango, havermout, pompoenpitten, bloem en vloeibare kokosolie (*zie alternatief) in een keukenmachine.

Mix alles goed door elkaar tot het een deeg vormt. Dit kan zo'n 10 minuten duren, dus heb geduld.

2
Done

Schep met een eetlepel wat deeg in je hand en draai er een balletje van. Doe dit met d rest van het deeg.

3
Done

Leg de kokosrasp op een bord en rol de tropische ontbijt snoepjes er doorheen.
*Je zou deze stap over kunnen laten. Ik zelf maak altijd half of half.

4
Done

Doe de tropische ontbijt snoepjes minimaal 2 uur in de koelkast zodat ze wat steviger worden.

5
Done

Bewaren

In een luchtdicht bakje in de koelkast of vriezer

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

bloemkool mango curry
previous
Baby bloemkool mango curry
Kazig Knoflookbrood
next
Kaazig Knoflookbrood

Add Your Comment