Kaazig Knoflookbrood

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 Italiaanse Bol
3 tenen Knolook
80 gram Boter
1 etlp Peterselie (vers)
50 gram Kaas (geraspt)
aluminium folie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Borrelbrood

Directions

Kaazig knoflookbrood

Een van de belangrijkste dingen die je aan je kind kan meegeven, als het om eten gaat, is zo min mogelijk voedsel te verspillen. Natuurlijk komt het wel eens voor dat je eten weg gooit, maar uiteindelijk is dit niet alleen zonde het is ook niet nodig. Bij voedselverspilling kan je eigenlijk zeggen ‘onze ogen waren groter, dan onze maag aan kon’ Ik ben absoluut geen heiligboontje en het komt ook voor dat wij eten weggooien. Ik vindt het niet alleen zonde maar voel me ook gewoon schuldig. Het is een westerse wereldprobleem. Dit wordt geen politiek stukje, of ‘save the world’. Ik kom er namelijk op vanwege dit recept.

Voor Sunday dinner  met vrienden hadden we per persoon 2 Italiaanse bollen gehaald voor homemade saté op brood. Heerlijk! Italiaanse bollen zijn natuurlijk aan de grote kant en met een heerlijke goed gevulde vulling ook erg vullend. We kregen dus niet alles op en hielden zo 2 Italiaanse bollen over. Het voornemen was om ze de volgende dag mee naar lunch te nemen, maar 2 dagen later lagen ze er nog. Ik had een kookdagje ingeplant en besloot wat te gaan doen met de bollen. Met oud brood kun je namelijk onwijs veel en ik besloot kaazig knoflookbrood te maken. Een lekkere gevulde Italiaanse bol met knoflook olie en kaas en je hebt voila een broodje waar je stukjes van af kan trekken. Perfect voor bij een kopje soep, een salade of bij een feestig borrelplankje.

Hoe zo is dit een kinderrecept? Wie houdt er nou niet van knoflookbrood! Okay dat maakt het nog geen kinderrecept, maar wel een onwijs leuk recept om je kinderen bij te betrekken.

Snij jij het brood in en maak de knoflookolie. Laat hun het brood lekker vullen met kaas en ze kunnen het hele feest verkondigen dat zij het hebben gemaakt!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem twee grote stukken aluminium folie, die om de Italiaanse bollen kunnen, vast klaar.

2
Done

Maak de knoflook schoon en snij de knoflook samen met de peterselie fijn.

Smelt de boter in een sauspan op het fornuis*. Haal de pan van het vuur en roer de knoflook en peterselie er doorheen.
(*Je kunt dit ook in de magnetron doen)

3
Done

Snijd de bollen in met een broodmes tot bijna de bodem. Snij dus niet helemaal door, zodat de plakken vast blijven aan de bodem. Maak ongeveer plakken van 2 centimeter breed. Draai de bollen een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Afhankelijk natuurlijk van hoe groot je bollen zijn.

4
Done

Doe voorzichtig met een theelepel de knoflookboter tussen de inkepingen van het brood. Je kan de stukken met je vingers iets uit elkaar duwen.
Prop vervolgens de kaas tussen alle inkepingen.

5
Done

Wikkel de bollen in aluminium folie en zet ze op een bakplaat in de voor verwarmde oven voor 15 minuten.

Haal de folie van het brood en zet het terug de oven in voor nog eens 5 minuten, zodat het brood lekker krokant wordt.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tropische ontbijt snoepjes recept
previous
Tropische ontbijt snoepjes
Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies
next
Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies

Add Your Comment