Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

160 gram suiker (witte basterd suiker)
120 ml zonnebloem olie
2 ei
1 etlp vanille aroma
120 gram bloem (patent)
70 gram cacao
2 tlp kaneel
1/2 tlp cayenne poeder
1 tlp baking soda
200 gram Pure chocolade (druppels of heel stuk)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koekjes

Directions

Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies

Waar iedereen of al op vakantie is geweest, is of de aankomende laatste weken van de zomer nog gaan. Gaan wij pas in Oktober, maar wel twee heerlijke weken naar Mexico. We zijn nog nooit naar Mexico geweest en geef wel meteen toe we gaan naar een All Inclusive perfect voor kids resort. Natuurlijk zullen we wel uitstapjes gaan maken, maar het wordt een heerlijke relax vakantie met het gezin en hopelijk heerlijk Mexicaans eten. Om vast in de stemming te kopen, probeer ik af en toe eens wat Mexicaanse receptjes. Nou zijn er vraagtekens te zetten of deze Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies wel echt Mexicaans zijn. Lekker zijn ze absoluut en ze hebben wat typische Mexicaanse kruiden. Plus chocolade is ook wel veel gebruikt in de Mexicaanse keuken.

 

Ook zin in een Mexicaans thema? Probeer ook eens de TexMex Hotdogs van Babies Kitchen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een grote kom, waar een mixer goed de ruimte heeft, mix de olie en suiker door elkaar.

Voeg de eieren en vanille toe en mix deze er doorheen.

3
Done

In een kom meng alle droge ingrediënten: Bloem, cacao, kaneel, cayenne, baking soda en zout. Haal ze door een zeef om klontjes te voorkomen. *Vooral cacao kan klonterig zijn.

Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan het olie-suiker mengsel. Mix alles tot je een glad beslag hebt.

4
Done

*Indien nodig hak de chocolade in kleine stukjes.

Vouw met een spatel de chocolade door het beslag. Zet de kom met het beslag 10 minuten in de koelkast.

5
Done

Haal de kom met beslag uit de koelkast en schep met een ijstang* bolletjes beslag op de bedekte bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes deze gaan nog in zakken.
*Heb je geen ijstang gebruik dan een eetlepel. Rol balletjes in je hand en leg deze op de bakplaat.

Druk de bolletjes beslag iets aan en zet de bakplaat 12 minuten in de oven. De koekjes zijn klaar als er kleine kraakjes aan de bovenkant ontstaan en de zijkanten goed gebakken zijn. Het midden van het koekjes mag best zacht zijn nog.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kazig Knoflookbrood
previous
Kaazig Knoflookbrood
kaascrackers recept (Babies Kitchen)
next
Kaascrackers

Add Your Comment