Kaascrackers

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

85 gram geraspte kaas (jong belegen of cheddar)
40 gram boter
50 gram + extra bloem
snufje zout
1/2 etlp melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Kaascrackers

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe snacks die perfect zijn om onderweg mee te nemen of voor in de lunchtrommels. Bij mijn Amerikaanse mede bloggers zie ik vaak het toevoegen van goldfish crackers aan een lunchbox voorbij komen. Goldfish crackers zijn kaascrackers (cheddar) in de vorm van kleine goudvisjes en kids zijn er dol op. In Nederland hebben we geen goldfish crackers en daarom dacht ik waarom niet gewoon zelf kaascrackers maken. We zijn het land van de kaas, dus we hoeven geen cheddar te gebruiken. Ik heb gewoon geraspte kaas die ik voor de pizza in huis had gebruikt. Gebruik dus een smeltbare kaas die je lekker vindt en geraspt is.

De kaascrackers zijn onwijs makkelijk om te maken en je kunt ze in de vorm die jij wilt. Ik maakte kleine vierkantjes omdat gewoon lekker snel even makkelijk was. Met daarin een gaatje, omdat ik het er leuk uit vond zien. Je kunt er ook allemaal vormpjes van maken als je kleine uit steekvormpjes hebt. Zou het wel op kleine crackers houden.

Met dit recept heb je super veel kleine  kaascrackers, maar wees voorbereid. Ze zijn zo op! Ik bakte de kaascrackers terwijl Lo sliep en had al iets te veel gegeten voor hij weer wakker werd! You are WARNED.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een keukenmachine meng de kaas, boter, bloem en zout tot het een deeg vormt.
Voeg de melk toe aan het deeg en zet de keukenmachine nog eens aan.

Is het deeg te droog voeg nog wat melk toe. Is het deeg te nat dat je er geen mooie deegbal van kan maken, voeg dan nog wat bloem toe. Het deeg moet zo zijn dat het wel aan elkaar blijft plakken, maar niet direct aan de deegroller en aanrechtblad blijft plakken.

3
Done

Strooi wat bloem op het aanrecht en een deegroller.

Leg de deegbal op het aanrecht en rol deze uit. Zorg dat alle even dik is, en absoluut niet te dun want dan verbrand het heel snel.

Snijd kleine vierkantjes in het deeg met een pizza roller (of mes).

4
Done

Leg de deeg vierkantjes op de bakplaat (iets uit elkaar)
Prik met een saté stokje in het midden van de vierkantjes (optioneel)

Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers 12-15 minuten tot de randen goud bruin worden. Tijd is afhankelijk van hoe dik je ze gerold hebt.

Laat de kaas crackers compleet afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies
previous
Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies
Chili Sin Carne vegetarisch gerecht(Babies Kitchen)
next
Chili Sin Carne

Add Your Comment