250 gram Boerenkool | |
1 etlp Olijfolie of Kokosolie | |
snufje zee zout | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Tussendoortje
Ik hoor je al denken ‘oh boy zo’n hipster recept’. Boerenkool is natuurlijk de afgelopen jaren echt als een superfood/hipster ingrediënt gebombardeerd. Daar waar iedereen in Nederland allang hun stamppot boerenkool ’s winters lekker aan het koken is. Boerenkool. is hot! Heerlijk boerenkool stamppot met een rookworst of spekjes. Onze kleine man is er dol op.
Voor een food project was ik een salade met boerenkool aan het maken. Het werd ook direct als de ‘hipster salade’ gebombardeerd ;). Voor de salade kocht ik boerenkool bladeren (Lidl), dus niet al kant en klaar gesneden. Ik had uiteraard te veel gehaald en besloot daarom met de overige boerenkool eens boerenkool chips te maken. Ik hou van krokante boerenkool in een salade dus waarom niet een gezond tussendoortje maken, perfect ook voor kinderen. Uiteraard kun je ook al voorgesneden boerenkool gebruiken voor dit recept, maar vind je hele bladeren is dat wel zo leuk om te gebruiken. Om de boerenkool was smaak te geven voeg een snufje zout toe.
Laat ze lekker de boerenkool bladeren scheuren en op de bakplaat neer leggen.
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Scheur de boerenkool naar de gewenste grote. Was de boerenkool en dep zo droog mogelijk. Leg de boerenkool op de bakplaat en besprenkel de boerenkool met olie en wat zout. Zet de bakplaat voor 10-15 minuten in de oven. De boerenkool chips is klaar als ze krokant zijn en de randen iets bruin zijn. |