Krokante Bloemkool

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bloemkool
100 gram panko broodkruimels
100 gram bloem
125 ml melk
1 tlp knoflookpoeder
1 tlp paprikapoeder
250 ml saus (bv buffalo of barbecue)
zout en peper
bakpapier
Maak een Taco!
tortilla
sla
raukost (wortels, rode kool)
creme fraîche

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vlees Alternatief

Directions

Krokante Bloemkool

Momenteel ben ik bezig met een nieuw food project, waardoor wij een overvloed aan groenten in huis hebben. Normaal gesproken is vrijdag bij ons de dag dat we eten bestellen. Met zoveel groenten in huis besloot ik maar vegetarisch te koken. Eerder in de week maakte ik voor mijn project al geroosterde cajun bloemkool. Onwijs lekker! We hadden nog een bloemkool over, wat rauwkost en tortilla’s. Ik besloot daarom krokante bloemkool uit de oven met buffalo saus te maken voor in wat tortilla’s. Voila vegetarische tacos.

De krokante bloemkool ziet er uit als krokante kip nuggets. Perfect om wat geheime groentjes bij je kinderen naar binnen te krijgen.  Vervolgens kun je er een saus naar keuzen over heen doen. Wij kozen voor buffalo saus, die we nog uit Amerika hadden liggen. Je kunt echter zelf kiezen wat je wilt: een pittige saus, barbecue saus, honing mosterd. Helemaal eigen keuzen.

 


Koken met Kinderen:

Laat de kids lekker helpen bij het dippen van de bloemkool. Eerst in het beslag en vervolgens in de panko. De handen mogen lekker vies worden en het is nog al een klusje dus perfect voor de kleine chef!

Babyvoeding

Vanaf 8 maanden kan je baby best de krokante bloemkool eten, zonder saus. Hou dus wat bloemkool apart voor je de rest bedekt met saus.

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Maak de bloemkool schoon en snij de roosjes eraf. | Dep de bloemkool goed droog.

3
Done

In een kom meng de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, snufje zout en peper en de melk. | Klop op tot een glad beslag. | Doe de panko broodkruimels in een andere kom.

4
Done

Dip de bloemkool eerst in de kom met het beslag. Laat het goed uitlekken. | Dip de roosjes vervolgens in de panko. Zorg dat de bloemkool goed bedekt is. | Leg de bloemkool op de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven en bak de bloemkool voor 15 minuten.

5
Done

Haal de bloemkool uit de oven smeer (indien gewenst) een saus eroverheen en zet nog eens 10 minuten in de oven tot de bloemkool krokant is. | Serveer met de tacos, sla, rauwkost en creme fraîche.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Krokodil Komkommer (Babies Kitchen)
previous
Krokodil Komkommer
Chocolade Pepernoten Muffins
next
Chocolade Pepernoten Muffins

Add Your Comment