Krokodil Komkommer

6 2

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1,5 komkommer
2 blauwe bessen
1 wortel
30 st cocktailprikkers
fruit / kaas / rauwkost

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

traktatie

Directions

Krokodil Komkommer

Toen Logan afscheid nam van zijn babygroep, maakte wij vliegtuig traktaties. De perfecte traktatie voor het kinderdagverblijf. Twee weken later werd hij twee jaar oud. Wat betekende weer trakteren en nu op zijn nieuwe groep. Ik had al moeite met het bedenken van de eerste traktatie, maar gelukkig kwam mijn moeder toen met wat ideeën. Naast de vliegtuig traktatie, kwam ze ook met de krokodil komkommer. Een traktatie die ze zelf, als kinderdagverblijf leidster, voorbij had zien komen. Super idee. Gezond en een groot succes bij kinderen!

Op zondag maakte ik een proef krokodil voor op de verjaardag. Ik was namelijk bang dat de krokodil als hij open gesneden was, te snel zou uitdrogen. Dit viel gelukkig heel erg mee. Voor de verjaardag maakte ik een simpele versie met alleen wat kaasblokjes. ’s Avonds deed ik wat citroensap in de bek waar het was open gesneden en wikkelde ik het in aluminium folie en nog zat hij er goed uit. Je kunt de krokodil dus heel goed een avond van te voren maken. Op maandag ging de krokodil mee naar de opvang met kaasblokjes, aardbeien, blauwe bessen en snack tomaatjes. Een succes en alles wat op, inclusief krokodil!

Steps

1
Done

Krokodil maken

Was de komkommers

KROKODIL: Met een scherp mes, snij één komkommer in (zie afbeelding). Dit is de bek van de komkommer. Met een klein mesje kun je kartels snijden als tanden.

POTEN: Snij één-vierde af van de andere komkommer en gebruik het ronde eind stuk van de komkommer. Snij deze in vieren en leg deze als poten naast de krokodil. Je kunt ze eventueel met een cocktailprikker vast zetten.

TONG: Snij een plakje van de komkommer en snij het in een punt. Dit is de tong, (zie afbeelding). Leg de wortel tong in de komkommer.

(Bekijk de bewaren tip als je de krokodil komkommer van te voren wilt maken).

2
Done

Krokodil ogen

Neem twee blauwe bessen. Neem één cocktailprikker en hak die doormidden. Prik elke helft door één blauwe bes en prik deze boven de bek als de ogen van de krokodil.

3
Done

Hapjes prikken

Maak de ingrediënten schoon en snijd ze eventueel klein ( kaasblokjes, fruit (aardbei en blauwe bes), en snoep tomaatjes.)

Prik een cocktailprikker door de hapjes voorop de krokodil en prik deze als een rij op de krokodil. Begin met de middelste rij en maak daarna een rij aan beide zeiden.

4
Done

Bewaren

Wil je de krokodil van tevoren maken? Doe wat citroensap in de bek van de krokodil en verpak de krokodil in aluminiumfolie. Bewaar dit in de koelkast. Prik de hapjes erin voor je gaat serveren.

*Voor het kinderdag verblijf maakte ik de hapjes en de krokodil de avond van te voren klaar. De volgende ochtend prikte ik de hapjes in de krokodil en gaf aan dat hij in de koelkast bewaard moest worden voor serveren. Hier had ik ook wat folie overheen gedaan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Groenten Trein (Babies Kitchen)
previous
Groenten trein
Krokante bloemkool uit de oven recept van Kidshoekje.nl
next
Krokante Bloemkool

2 Comments Hide Comments

Bedankt voor je uitleg! Mijn zoon wilde graag iets met een krokodil trakteren en ik vond wel heel veel ideeën, maar dit is de enige met een degelijke uitleg die ik tegenkwam. Ik heb (uiteraard) wel wat gevarieerd (zonder kaas, watermeloen als tong), maar het is gewoon erg leuk om te maken. Ik was bang dat het snijgen van de krokodil moeilijk zou zijn — ik had zelfs twee reservekomkommers gekocht mocht ik er één verprutsen — maar dat ging eigenlijk best lekker.

Wat goed om te horen! Dankjewel ben blij dat het goed is gegaan en wat een goede om watermeloen te gebruiken. Mijn zoon is in november jarig, dus dan heb je niet zult lekker fruit.

Add Your Comment