160 gram Bloem | |
1 tlp bakpoeder | |
1 tlp baking soda | |
snufje zout | |
1 tlp speculaaskruide | |
115 gram boter | |
200 gram suiker | |
1 ei | |
125 ml melk | |
1 tlp vanille | |
50 gram chocolade druppels | |
50 gram schuddenbuikjes | |
12 muffin vormpjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas recept
Ik was aan het bedenken wat voor gezonde kidsproof recepten kan ik voor Sinterklaas maken. Voor op BabiesKitchen. Leuke Sint recepten, die soort van verantwoord zijn. Babies Kitchen is immers een foodblog waarop ik vooral babyvoeding en kinderrecepten wil delen, die gewoon lekker en verantwoord zijn. Met af en toe wat ongezonds ertussen. Zolang er balans is, moet af en toe een beetje suiker natuurlijk kunnen. Ik had wel wat ideeën, maar was zelf nog niet helemaal verkocht. Toen bedacht ik, Sinterklaas is een feestdag. Bij feestdagen mag wel wat suiker en ongezond. Vandaar dat ik besloot chocolade pepernoten muffins te maken.
Muffins, daar zit nou eenmaal suiker in en in deze zit niet alleen suiker maar ook pepernoten en chocolade. Ach moet toch kunnen met de feestdagen. Onze kleine man houdt niet van Chocolade en zelfs niet het kleine aantal dat in deze muffins zit. Naja dan eten mama en papa ze allemaal op. No problem! Toch blijf ik nog op zoek gaan naar gezondere Sint recepten, die toch ook wel spannend en leuk zijn voor kids. Mocht jij ideeën hebben. Let me know!
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. Plaats de muffin vormpjes in een muffin bakvorm. Maak je niet gebruik van papieren muffin/cupcake vormpjes. Vet dan het bakblik goed in. |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en speculaaskruiden. |
3
Done
|
Smelt de boter in een pannetje op het fornuis of in een bakje in de magnetron. Laat deze iets afkoelen. In een kom meng de gesmolten boter met de suiker en mix dit goed door elkaar. |
4
Done
|
Voeg beetje bij beetje de bloem en de melk om en om toe aan de suiker. Mix alles goed door elkaar tot je een goed gemengd beslag hebt. Roer de chocolade druppels en schuddenbuikjes door het beslag met een lepel. |
5
Done
|
Schep het beslag tot 2/3 vol in de muffin vormpjes in het bakblik. Ongeveer 2 etlp per vormpje. Zet het bakblik in de oven voor 10-15 minuten tot deze goudbruin zijn. Steek een satéprikker in het midden van een muffin. Komt deze er schoon uit dan zijn de muffins klaar. Laat de muffins compleet afkoelen. |