200 gram pure chocolade (chips of stukjes) | |
8 gram ongezoute boter | |
1 etlp plantaardige olie (zonnebloem of kokos) | |
1 ei | |
1 tlp vanille extract | |
75 gram lichte basterd suiker | |
30 gram bloem | |
snufje zout | |
1 tlp bakpoeder | |
100 gram pepermunt candy cane | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kerstkoekjes
Zeg dat maar eens 10x snel achter elkaar: Peppermint Chocolate Chip Brookies! Zodra de feestdagen er aankomen zie je de meest mooie en heerlijke recepten op social media en online voorbij komen. Ik struin dan maar wat graag Pinterest, Instagram en mijn favoriete blogs af om wat inspiratie op te doen. Of gewoon andere hun recepten uit te proberen. Bij de kerstdagen horen gewoon koekjes en op Instagram stories zag ik een van mijn favoriete bloggers Catherine McCord van Weelicious met haar kids peppermint brookies maken. Ik ben dol op de combinatie van peppermint en chocolade en bak maar wat graag koekjes met de feestdagen. Die moest ik dus maken.
Brookies? Brookies zijn brownie cookies. Lekker cake-ig in de vorm van koekjes. De peppermint chocolate chip brookies bevatten candy canes en stukjes chocolade. Candy Canes kun je tijdens de feestdagen bijna in alle supermarkten en snoepwinkels wel vinden. Leuk om in de boom te hangen of te gebruiken in deze heerlijke brookies.
Afwegen (de wat oudere kids), mengen en natuurlijk de candy canes lekker stuk slaan. Laat ook de handjes lekker vies worden bij het draaien van de balletjes voor op de bakplaat. Samen koekjes bakken is het aller leukste!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Doe de boter, olie en de helft van de chocolade in een kom geschikt voor de magnetron. Doe de kom voor 1 minuut in de magnetron op 600 watt. Tot de chocolade compleet is gesmolten. Roer eventueel halverwege even in de kom. Laat de chocolade iets afkoelen. |
3
Done
|
In een grote kom meng het ei, de vanille extract en lichte basterd suiker. Roer de chocolade er doorheen. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de bloem toe aan de chocolade en roer alles door elkaar tot je een goed gemengd beslag hebt. |
4
Done
|
Hak of sla de candy canes in kleine stukjes in een schone keukendoek. Voeg de rest van de chocolade en candy cane stukjes toe aan het beslag en roer dit er doorheen. |
5
Done
|
Met een ijsschep of een eetlepel schep neem wat beslag, draai hier een bolletje van en leg dit op de bakplaat. Zet de bakplaat voor 12 minuten in de oven tot de bovenkant van de koekjes wat gebroken zijn. |
6
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en laat compleet afkoelen. Bestrooi met nog wat poedersuiker. |