250 gram bloem | |
1/2 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
300 ml melk | |
1 ei | |
1 tlp vanille extract | |
100 gram rozijnen | |
1 appel | |
boter | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijtje
Dikkertjes! Hoe noem je me?
Het is winter, het is koud en dat betekend dat mijn kleine man bijna continu ziek is. De astma is weer begonnen, de snotneuzen en ogen stromen volop uit. Wat een feest om een ouder te zijn. Bij dat grieperige en ziek zijn betekend vaak dat zijn eetlust ver te zoeken is. Als Logan ziek is weet ik gewoon we moeten creatief zijn. Fruit gaat er altijd wel naar binnen bij Logan, maar buiten dat kan de rest soms een struggle zijn.
Voor lunch besloot ik daarom van de week eens dikkertjes te maken. Kleine pannenkoekjes met appel en rozijn erin. Een combinatie van drie dingen, waarvan ik weet dat mijn kleine man gelukkig wordt. Hij was al lekker van de appel stukjes en rozijntjes aan het snoepen terwijl we aan het bakken waren. En daarna gingen de dikkertjes maar wat goed naar binnen.
Laat ze helpen met mengen, alles toevoegen en natuurlijk lekker appels en rozijnen snoepen tussen door.
1
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg de melk, ei en vanille toe en roer alles tot een glad beslag. Je kunt hier een garde of keukenmachine voor gebruiken. Het beslag moet wat dikker zijn dan pannenkoekenbeslag, vindt je het te dik voeg dan nog wat melk toe. |
2
Done
|
Schil de appel en snijd (zonder het klokhuis) in kleine blokjes. |
3
Done
|
Verhit een klontje boter (1 etlp) in een koekenpan op het fornuis. Zet het fornuis op laag en schep een flinke eetlepel beslag in de pan. Dikkertjes zijn kleine pannenkoekjes (net wat groter dan poffertjes) hou daar rekening mee. Je kunt meerdere hoopjes beslag in de pan doen, bij een grote pan. Zodra er bubbels op de dikkertjes verschijnen kunnen ze worden omgedraaid en bak ze nog 2-3 minuten. |
4
Done
|
Serveer de dikkertjes met een beetje poedersuiker eroverheen. |