400 ml (1 blik) kokosmelk (light) | |
500 gram (+ extra) zelfrijzend bakmeel | |
snufje zout | |
in huis |
|
Stoommandjes | |
8 Muffin papierenvormpjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Na een heerlijke 1,5 week vakantie en bijna compleet offline, had ik weer zin om nieuwe recepten uit te proberen. Toch vind ik weer koken en bedenken wat de doordeweekse maaltijd wordt na een vakantie altijd wel lastig. In de vriezer hadden we nog pork belly liggen (YUM) en op 24kitchen had ik net een heerlijk recept van Jamie Oliver voorbij zien komen. Ik ben een groot fan van Jamie Oliver. Vooral zijn 30 en 15 minutes kookboeken zijn favoriet bij ons. Uit het 15 minutes kookboek van Jamie Oliver maakte ik deze gestoomde kokosbroodjes. Perfect voorbij de pork belly uit de oven en voor de groentjes stoomde ik nog wat broccoli en shiitake paddenstoelen. Portie zure komkommer ernaast en je hebt een feestje voor een maaltijd. In dit geval moest de pork belly wel 2 uur in de oven, maar voor de rest was alles binnen 20 minuten op tafel.
De gestoomde kokosbroodjes waren een groot succes bij de kleine chef. Hij mocht namelijk helpen bij het maken en dan intrigeert eten hem juist nog meer om te proberen. De kokosbroodjes zijn een perfect bijgerecht bij een Aziatisch gerecht. Echter kun je ze uiteraard ook heel goed bij de lunch serveren!
Laat die handjes lekker vies worden en laat je kids helpen bij de broodjes rollen en draaien!
1
Done
|
Doe de kokosmelk, zelfrijzend bakmeel en een flinke snuf zout in een keukenmachine. Maal dit tot een gladdeeg. Schraap eventueel even de randen nog zodat alles goed gemixt wordt. |
2
Done
|
Bestuif je werkblad met wat bakmeel en stort hier het deeg op. Strooi een klein beetje bloem over het deeg en rol het deeg tot een grote worst. | Snij de deeg worst in 8 gelijke stukken. | Neem 2 papieren muffinvormpjes, zet deze in elkaar. Draai een bal van een stuk deeg en doe deze in de dubbele papieren muffinvorm. | Prop voorzichtig alle broodjes naast elkaar in het stoommandje. |
3
Done
|
Breng een laagje van 5 cm water aan de kook in een wokpan. Als je je stoommandje in de wokpan zet moet het water er onder zitten. | Ze het stoommandje met kokosbroodjes met de deksel erop in de wok en laat de broodjes stomen. | Ongeveer 10-15 minuten. | NOTE: In het geval je nog groenten of vlees in een stoommandje wilt stomen. Zet deze dan onder het mandje van de broodjes. |