Wafel Lolly’s

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

260 gram bloem
2 etlp suiker
1 zakje (16 gram) bakpoeder
snufje zout
350 ml melk (warm)
90 gram ongezouten boter (gesmolten)
1 tlp vanille extract
2 eieren
20 Lolly stokjes
70 gram chocolade
toppings
IN HUIS
wafelijzer
bakspray

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Traktatie of Ontbijt?

Directions

Wafel Lolly’s

Het zondag ontbijt een moment waar ik graag wat extra uitpak. American Pancakes, croissantjes, extra speciaal eitje met bacon of wafels. Wij hebben al jaren een wafelijzer. Ooit gekocht als grapje, omdat Marcel op vakantie in Orlando elke ochtend wafels maakte voor ontbijt. Eigenlijk gebruiken wij het wafelijzer veelte weinig, misschien één keer per jaar. Ik ben namelijk zelf meer een American Pancakes lover dan dat wafels. Gezien het zo’n tijd geleden was en de kleine chef niet eens wist wat een wafel was. Tijd om eens wafels te maken, wat me op het idee bracht om wafel lolly’s voor Babies Kitchen te maken. Wafels op een stokje met chocolade en leuke versiering. Een makkelijk recept, ziet er leuk uit en je kinderen kunnen erbij helpen!

De wafel lolly’s kun je gewoon als ontbijt of lunch serveren/maken. Bijvoorbeeld tijdens de woensdag middag lunch. Of je kunt ze als traktatie gebruiken voor op school of tijdens een verjaardagsfeestje. Even de wafel lolly’s in de chocolade dippen en laat de kids lekker versieren. Have Fun!

Steps

1
Done

Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray of een beetje olie.

2
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout. | In een andere kom meng de warme melk, gesmolten boter, eieren en vanille extract. Schenk het mengsel bij de bloem en mix alles tot een glad beslag. |

3
Done

Met een soeplepel schenk wat beslag in de wafelijzer. | Bak de wafel 5 minuten in de wafelijzer. Kijk na 2 minuten hoe de wafel eruit ziet. Als deze goudbruin is, dan zijn ze klaar. | Doe dit nogmaals een aantal keer tot het beslag op is. | Snij de wafels in tweeën en prik er een ijs/lollystokje in. | Laat de wafels compleet afkoelen.

4
Done

Versieren

Smelt de chocolade in een kom in de magnetron of in een pannetje. | Dip de wafels in de chocolade en versier met de toppings! | Laat even afkoelen in de koelkast en geniet!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Birthday Mug Cake - Babies Kitchen recept
previous
Birthday Mug Cake
Kip Tandori met Sides - Babies Kitchen
next
Wrap Kip Tandori met sides

Add Your Comment