4 stuks croissant (leftover) | |
2 eieren | |
200 ml melk | |
1 tlp suiker | |
1 tlp vanille extract (optioneel) | |
poedersuiker | |
boter of (kokos)olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Leftovers
Ik hoor je misschien denken leftover croissantjes? Dat gebeurd nou nooit bij ons thuis. Bij ons wel! Vooral met de feestdagen als er met het ontbijt te veel opties van broodjes en anders lekkers wordt gehaald en gemaakt. Dan hou je nog wel eens wat over en zo ook croissantjes. Weggooien is zonde natuurlijk, maar croissantjes zijn de volgende dag nooit zo lekker als dat ze vers zijn. No problemo! Maak eens leftover croissant wentelteefjes. Misschien wel de lekkerste wentelteefjes die je ooit hebt gegeten.
Het recept hiervoor ontstond ooit om mijn oude werk, waar ik receptontwikkelaar was. We hadden van de dag ervoor croissantjes liggen en mijn collega wou ze weg gooien. NOWAY! en toen kwam het idee hup ei en melk erbij.
1
Done
|
In een kom klop de eieren los. | Voeg de melk 1 theelepel suiker en vanille (optioneel) toe en roer alles door elkaar. | Doop per één stuks de croissantjes goed in het mengsel en laat het iets van het vocht ook opnemen. | |
2
Done
|
Verhit de boter of olie in een koekenpan. | Haal het croissantje uit het mengel, laat het iets uit lekken en leg het in de pan. | Bak de croissantjes rondom bruin in 4-5 minuten. | Leg het croissantje op een bord en bestrooi met poedersuiker. |