1 stuk Bloemkool | |
60 gram Parmezaan (geraspt) | |
30 gram Paneermeel | |
1 tlp knoflookpoeder | |
1 tlp uienpoeder | |
30 gram boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Denk ik aan bloemkool, dan denk ik altijd meteen aan de geur in bejaardentehuizen. Niet de beste gedachte bij een ingrediënt. Ik vind bloemkool best lekker, maar de gedachte komt wel altijd bij mij op. Vorige week aten we bloemkool eten en terwijl ik bloemkool stamppot wou maken had ik helemaal niet de juiste aardappels gehaald. Ik had namelijk gewoon van alles gepakt zonder te bedenken wat ik ging eten. Enige gedachte was AVG: aardappel, vlees/vis & groenten. Geen stamppot, dus besloot ik te experimenteren. Ik had wel zin in geroosterde bloemkool en waarom dan niet met kaas. Kaas en bloemkool gaan heel goed samen. Geroosterde bloemkool parmezaan werd het en voor alle zekerheid (want het was een experiment) maakte ik ook gewoon gekookte bloemkool. Maar dit recept is zeker een blijvertje.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Smelt de boter in een pannetje. | Snij de bloemkool in roosjes. | Meng in een kom de paneermeel, geraspte parmezaan, knoflookpoeder en uienpoeder. Indien nodig kun je altijd extra paneermeel of parmezaan toevoegen. |
3
Done
|
Dip de bloemkool roosjes eerst in boter en vervolgens in het paneermengsel. Leg de bloemkool op de bakplaat. (Overgebleven paneermeel met parmezaan kun je over de bloemkool eventueel strooien) | Bak de bloemkool 25 minuten in de oven. | Serveer direct. |