400 pasta | |
250 gram spekreepjes (magere) | |
200 gram doperwten | |
70 gram boerenkool | |
paar takjes munt | |
15 gram + extra parmezaan | |
1 knoflookteen | |
100 ml olijfolie | |
1 citroen | |
2 etlp Griekse yoghurt |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mijn kleine man is dol op pasta. Wat wil je eten zijn antwoord is standaard: pasta! Nou wordt hij ook geluk van stamppot, dus wat dat betreft is het niet zo dat wij elke avond pasta moeten eten. Wel eten wij het zeker één à twee keer per week. Om die reden probeer ik wel, net zoals bij de AVG’tjes, zoveel mogelijk variatie te eten. Pasta met kip, gehakt of vega. In de pasta soorten zoek ik variaties en natuurlijk ook in de sauzen. Verstopte groenten zijn bij ouders altijd favoriet. De vraag met een opgetrokken neusje wat is dat hoor je mogelijk al vaak genoeg. Gaat groene pesto saus bij jouw in huis dus wel door de beugel, probeer dan eens boerenkool en doperwten pesto pasta. Inderdaad pesto gemaakt van boerenkool, doperwten en munt. Eens wat anders en tal van verstopten groenten. Logan was direct fan en heeft de volgende dag het zelfs als lunch nogmaals gegeten.
Niet dol op munt? Laat deze dan weg of vervang met basilicum. De munt geeft de pesto echter wel een fris tintje aan de pesto.
Babyvoeding: vanaf 7 maanden mag jouw baby pasta eten. Pureer de boerenkool, munt, doperwten met wat yoghurt of water. Roer het door de pasta heen.
1
Done
|
pastaBreng een pan met water aan de kook. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af. |
2
Done
|
spekjesBak de spekreepjes krokant in een steelpan. | Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. |
3
Done
|
doperwtenBreng 100 gram doperwten in een pan met water aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten. | Giet de doperwten af. |
4
Done
|
pestoDoe de boerenkool, 100 gram doperwten, munt blaadjes, geraspte parmezaan, snufje zout en knoflook teen in een keukenmachine en pureer de pesto. Voeg de olijfolie, rasp van de citroen en sap van een halve citroen toe en pureer de pesto fijn. Roer de yoghurt door de pesto. | |
5
Done
|
Roer de pesto door de pasta. | Roer vervolgens de doperwten en spekjes erdoorheen. | Serveer! |