8 kippenpoten | |
1 pot (340 gram) mango chutney | |
1 kilo krieltjes (met schil) | |
500 gram sperziebonen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ken je dat: een goed gevulde voorraadkast vol met potjes, zakjes, pakjes, blikjes en noem het maar op. Dat je af en toe eens de datums moet controleren of uberhaupt wat je hebt. Een keer in de zoveel maanden neem ik daarom eens mijn keukenkastjes eens goed onder handen en zo trof ik laatst maar liefst twee potten mango chutney. Hoe ik er aan kom? Geen idee, je zou zeggen je koopt het zelf. Ik kan mij echter de laatste keer dat wij mango chutney aten niet meer herrinderen. Tijd dus om eens wat te doen. Ik maakte mango sticky kippenpoten met aardappeltjes en sperziebonen. Een gerecht wat nog geen 10 minuten werk is en wel nog 30 minuten in de oven moet. Super voor een doordeweekse maaltijd.
Logan is nu 3 en niet zo van het kippenpoten afbijten. Voor hem had ik om die reden de kip van de poten afgesneden en wat extra stukjes mango erbij geserveerd. Let wel op dat de mango chutney zoet is en niet te spicy voor de kids!
Babyvoeding: 6 maanden als je alleen de sperziebonen pureert of apart wat aardappelen kookt en deze met de sperziebonen pureert. Vanaf 7 maanden kun je gerust ook wat stukjes mango toevoegen, maar laat de chutney maar achterwegen nog.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
Kruid de kippenpoten met wat zout en peper en leg ze in een oven schaal. | Smeer beide kanten van de kippenpoten in met de mangochutney. | Halveer de aardappels en leg ze rondom de kippenpoten in de ovenschaal. | Zet de kip in de oven voor 35-40 minuten tot de kip en aardappels gaar zijn. |
3
Done
|
SperziebonenBreng een pan water met de sperziebonen aan de kook. | Kook de sperziebonen 10 minuten. |