Koolrabi stamppot met kip

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 (klein) koolrabi
1 zoete aardappel
80 gram kip(dij)filet

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Koolrabi stamppot met kip

Voor mijn andere blog (Buzz in the Kitchen) schrijf ik guest post voor de internationale website LoveMySalad. Het gaat laten zien wat voor mooie mogelijkheden er zijn met groenten en fruit. Een keer per maand krijg vers van de boer groenten en fruit. Afgelopen maand zat daar een paarse koolrabi mee. Prachtig! Echter had ik zelf nog nooit gekookt met koolrabi. Even op zoeken naar de smaak, bereiding en mogelijkheden dus. Ik kwam al snel op het idee voor een koolrabi stamppot met kip voor erbij.

Ik kwam er al snel achter dat de smaak wel wat weg heeft van bloemkool en dat deed me besluiten een koolrabi stamppot te willen maken. Koolrabi is een knol die in de lente en zomer voorkomt en om een zomerse stampot te maken wou ik het doen met zoete aardappel. Nog wat kip erdoor heen en voilá een lekker maaltje voor onze kleine met een vergeten groenten.

Steps

1
Done

Schil en snij de koolrabi en zoete aardappel in gelijke stukken.

Snij de kipfilet klein (in blokjes).

2
Done

Stoom of kook de zoete aardappel, koolrabi en kip 20 minuten.

* Stomen: je kunt alles tegelijkertijd in de stomer doen.
* Koken: doe de kip in een aparte pan koken of besluit om deze te bakken in een plantaardige olie (olijf of kokos)

3
Done

Bewaar 10 ml water en giet de rest af.

Pureer de groenten en kip in een blender of met een staafmixer.
Voeg de bewaarde vocht toe om de stamppot wat smeuïger te maken.

4
Done

Bewaren

De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Appel(taart)moes babyvoeding
previous
Appel(taart)moes
Rijst met Zalm en Spinazie
next
Rijst met Zalm en Spinazie

Add Your Comment