1 (klein) koolrabi | |
1 zoete aardappel | |
80 gram kip(dij)filet |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Voor mijn andere blog (Buzz in the Kitchen) schrijf ik guest post voor de internationale website LoveMySalad. Het gaat laten zien wat voor mooie mogelijkheden er zijn met groenten en fruit. Een keer per maand krijg vers van de boer groenten en fruit. Afgelopen maand zat daar een paarse koolrabi mee. Prachtig! Echter had ik zelf nog nooit gekookt met koolrabi. Even op zoeken naar de smaak, bereiding en mogelijkheden dus. Ik kwam al snel op het idee voor een koolrabi stamppot met kip voor erbij.
Ik kwam er al snel achter dat de smaak wel wat weg heeft van bloemkool en dat deed me besluiten een koolrabi stamppot te willen maken. Koolrabi is een knol die in de lente en zomer voorkomt en om een zomerse stampot te maken wou ik het doen met zoete aardappel. Nog wat kip erdoor heen en voilá een lekker maaltje voor onze kleine met een vergeten groenten.
1
Done
|
Schil en snij de koolrabi en zoete aardappel in gelijke stukken. Snij de kipfilet klein (in blokjes). |
2
Done
|
Stoom of kook de zoete aardappel, koolrabi en kip 20 minuten. * Stomen: je kunt alles tegelijkertijd in de stomer doen. |
3
Done
|
Bewaar 10 ml water en giet de rest af. Pureer de groenten en kip in een blender of met een staafmixer. |
4
Done
|
BewarenDe puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron. |