4 eieren | |
250 gram suiker | |
250 gram geraspte kokos | |
100 gram witte chocolade | |
dragee paaseitjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Pasen
Het is bijna Pasen en dus tijd om wat lekkers te maken voor de paasbrunch. Afgelopen weekend maakten wij kokos paasnestjes. Kokosmakronen met in het midden paaseitjes. Vrij makkelijk om te maken en ontzettend lekker om op te smikkelen. Met het onderstaande recept kun je zo’n 12 grote nestjes maken, maar je kunt ook besluiten om kleine nestjes te maken. Of zoals ik deed gewoon nog wat kokos makronen gemaakt. Laat vooral je kids helpen bij het maken. Lekker kliederen met hun handen en kneden met het kokosmengsel. Er is niets leukers dan met de feestdagen samen in de keuken staan.
Op zoek naar nog meer paasrecepten? Klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een een cupcake blik in met boter of bakspray. |
2
Done
|
In een kom meng 1 ei-geel met de andere 3 eieren. Voeg ook de suiker en kokos toe en roer alles met een spatel door elkaar. |
3
Done
|
Neem een eetlepel van het kokosmengsel en duw het in de cupcake vorm. Vorm een nestje met het kokosmengsel door de randen wat hoger te maken. | Bak de kokosnestjes voor 15 minuten tot de kokos goudbruin is. | Laat de kokosnestjes afkoelen. | Haal een scherp mes langs de randen. Wip de nestjes eruit. |
4
Done
|
Breek de witte chocolade en smelt deze in de magnetron. | Druppel wat gesmolten chocolade in de nestjes. | Leg de paaseitjes in de nestjes. |