1 rol (260 gram) (Flammkuchen) bladerdeeg | |
200 gram crème fraîche | |
1 rode ui | |
125 gram spekblokjes | |
In Huis |
|
bakpapier | |
bakplaat |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Even wat anders dan pizza
Flammkuchen maak je toch niet met bladerdeeg hoor ik je al denken? Nee, maar wij konden niet het flammkuchen kant-en-klare deeg vinden. Wat resulteerde dat wij klassieke flammkuchen maakten met bladerdeeg en het was nog lekker ook. Eens wat ander dan pizza dacht ik zo. Plus de kids kunnen lekker helpen en zelf bepalen wat op hun flammkuchen komt.
Later deze week deel ik Logan zijn flammkuchen favoriet, maar ik start de week met de klassieker met ui, crème fraîche en spekjes. Logan is do op spekjes. Vraag je wat hij wil eten zegt hij spinazie met spekjes en hij bedoelt dan spinazie pasta. Kidsproof? Okay niet alle kinderen springen om uien, maar die kun je ook weglaten of voor de helft laten. Het is in elk geval heel lekker. Zelfs Lo vond het zonder de uien een succes!
Woensdag volgt nog één flammkuchen recept bedacht door Logan!
Wat doe jij altijd op je flammkuchen?
Maak je een van Babies Kitchen recepten en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en#babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Rol het deeg uit op het bakpapier en prik wat gaatjes in het deeg. | Vouw 1 cm van de randen naar binnen. |
2
Done
|
Pel en snij de ui in halve ringen. | Smeer een laagje crème fraîche over het deeg. | Verdeel de uien ringen en spekjes over het deeg. | Zet de bakplaat 15-20 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn. |